jag tycker alltid att det är lika svårt att hitta på hållbar mat om man ska vara ute länge utan kylmöjligheter. hur länge håller sig egentligen maten och är det någon som har några bra tips på recept? det tenderar att alltid bli samma gamla mat och jag är alldeles för lat för att håla på och torka och greja.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
hållbar mat
- Trådstartare papua
- Start datum
Den enkla lösningen är ju färdigt frystorkat. Man kan ju köpa flera olika märken och sen varva med lite annat.
(Nu förutsätter jag vandring eller cykling, kanot eller andra akvitieter kan man ju ha burkkonserver).
Ett vanligt misstag man gör är att man tycker att matsedeln blir för enformig. Men tittar jag på hur vi äter till vardags så är det inte så stor omväxling där heller, så att alternera mellan 2-3 frystorkade rätter en vecka ser jag inte som ett problem.
(Nu förutsätter jag vandring eller cykling, kanot eller andra akvitieter kan man ju ha burkkonserver).
Ett vanligt misstag man gör är att man tycker att matsedeln blir för enformig. Men tittar jag på hur vi äter till vardags så är det inte så stor omväxling där heller, så att alternera mellan 2-3 frystorkade rätter en vecka ser jag inte som ett problem.
men ofta så brukar färdiga rätter och frystorkade rätter vara så dyra. eller har jag fel?
Ja då är det bara att du börjar torka själv då
vad ska du göra för aktivitet?
Röda linser, hålbarhet i fält typ 2 år så länge du lyckas hålla dem torra. CousCous likaså och gör ett ganska bra komplement till linserna. Koka linserna i 2-3 minuter och vänta sedan någon minut innan du rör ner couscousen. Vänta ett par minuter till och sedan är det klart att äta.
Vill du öka energivärdet ta med en liten flaska olivolja. Vill du ha mer smak släng i en varma koppen svamp.
Vill du öka energivärdet ta med en liten flaska olivolja. Vill du ha mer smak släng i en varma koppen svamp.
Aktuellt
ANNONS
Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig
Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.
Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.
Om frystorkade rätter vore lika billiga och goda som färsk mat, varför skulle butikerna krångla med att sälja färsk mat som behöver kyldiskar och grejer? Och varför skulle folk köpa mat som kräver att man har kyl eller frys hemma?
Med andra ord måste man göra lite eftergifter för att få med sig lätt och hållbar mat.
Men som sagt var, är vikten inget problem finns det ju konserver.
Om frystorkade rätter vore lika billiga och goda som färsk mat, varför skulle butikerna krångla med att sälja färsk mat som behöver kyldiskar och grejer? Och varför skulle folk köpa mat som kräver att man har kyl eller frys hemma?
Med andra ord måste man göra lite eftergifter för att få med sig lätt och hållbar mat.
Men som sagt var, är vikten inget problem finns det ju konserver.
CousCous likaså och gör ett ganska bra komplement till linserna.
Använd quinoua istället för couscous. det är bättre näringsvärde i det.
Använd quinoua istället för couscous.
Skölj quinoa i hett vatten. Koka upp vatten, tillsätt quinoa och koka under lock på svag värme i 12 - 15 minuter.
Öööh, nej.
Ris & Bacon & lök med en burk Creme Bonjour med charlottenlök/Gräslök kan prestera riktigt bra.
Rökt Kalkon & Pasta funkar också bra med en vitlök och lite tryffelolja.
Min favorit är penne rigate med lövtunna skivor torkad oxfile och pesto genovese.
Rökt Kalkon & Pasta funkar också bra med en vitlök och lite tryffelolja.
Min favorit är penne rigate med lövtunna skivor torkad oxfile och pesto genovese.
Öööh, nej.
Jasså, det hade jag fått för mig.
Liknande trådar
- Svar
- 20
- Visningar
- 3 K
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg