Grilliput - Erfarneheter?

Bilagor

  • grilliput1_1567.jpg
    grilliput1_1567.jpg
    153 KB · Visningar: 1,451
Nej jag har ingen erfarenhet av just den. Men som värmekälla i tältet kan jag rekommenderat ex HANDÖL 23T täljstenskamin - väger endast 250 kg.
 
Vem bär?

På kalfjället behöver du både grillkol och grillmojen.
I lågläntare terräng finns både ved och pinnar. Under elden sten är det gott om i fjällen.
Men åter grejen är tung i sig, vem bär?
//J
 
Strunta i berghällen, än värre är väl STENRINGEN!

(Hmm, något i mig surrar f.ö. alltid misstänkt när en ny användare öppnar sin karriär på utsidan med att länka till en specifik produkt hos en specifik återförsäljare... men det är kanske bara jag)
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Ett alternativ, om man gillar grillgaller, är att ta med sig 4-5 metalltrådar/pinnar av lagom längd som man lägger över 2 större vedträn som placeras på var sin sida om elden. Krök ena änden i rät vinkel så undviker man att de rullar.
Då spar man ca: 500g och 340:-
 
OT:

Kanske för att sten som regel är att betrakta som eldfast?

Om man eldar på marken utan stenar så kan det ju både vara för torrt och för blött.

Självklart kan det sedan finnas skäl att inte elda på stenar, men ovan nämnda argument kan vara anledningen till varför folk eldar på sten.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips