"Födelsedagstårta" på vandring

Hej,
En av vandringskamraterna fyller år under årets vandring. Eftersom det är först dag 3 han fyller behöver jag tips på nåt tårtliknande man kan tillreda i ett Trangia (utan kylvaror)

/M
 
Hej

För ett antal år sedan fyllde jag år under en fjällvandring. Jag hade då plockat med mig nedanstående för att kunna överraska mina vandringskamrater.

- Färdig köpt tårbotten
- Grädde på sprayflaska
- Påse pulverkräm
- Marsansås
- Lite garnering på tub

Jag gick iväg med min påse med hemliga ingredienser och kom tillbaka med en färdig tårta, det uppskattades.

Lycka till!

//Jimmy
 
Inga problem!

Köp färdiga tårtbottnar och stoppa dem in en plastlåsa så att de inte blir smulor, Köp "Ädel visp" eller liknande vispbar produkt som inte behöver kyl, samt jordgubbsylt eller vad du vill ha i. Detta koncept klrar minst en vecka i sarek. (Testat flera gånger. Särskilt kul när någon okänd passerar ett tårtkalas mitt i ingenstans!!!)

Jag funderar nu på hur man skall kunna tillverka glass. Idéer finns, men de är inte testade i praktiken ännu... (Innefattar grovsalt och på platsen funnen snö/is som kylmedia...)

/Mikael
 
Glass i stora(små) lass

Lösningen på glass i fält hittar du här:
http://www.icecreamrevolution.com/
Saluförs av välsorterade sportbutiker.
Det är UCO som ligger bakom, de med tältlyktorna.

Har en liten och en stor. Funkar med snö men kall is är bättre för skaktiden går ner betydligt. Kanske inte UL men är man UL i övrigt så har man ju viktkapacitet så det räcker till.

Patrik
 
Glass

finns också nåt slags laktosfritt glasspulver som man blandar med vatten och sedan fryser in. Det blir lite mer sorbet-aktigt än gräddglassigt, men gott ändå! Sådan glass har jag blivit bjuden på till fjälls och det är en väldigt rolig överraskning.
Har också smakat frusen ädelvisp -blir också "glass". Extra gott om man blandar i hjortron innan frysningen... =)
 
pannkakastårta..

..på kungsörnens pannkakspulver har jag gjort en gång. kan tipsa om att pannkakor med choklad-/kolasås och strössel är en otippad höjdare! gräddspray eller marsansås enligt tidigare svar kan säkert också bli gôtt!


gå till biblioteket och låna pettson-boken där han gör en sån tårta (dock utan kungsörnen) för att få inspiration!
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Maxim Carbo Cake. Inte bara god utan massor med bra energi åxå. Blir som kladdkaka ungefär. Ugn i fält går att fixa med alu-kastrull o lite öppen eld. Grädde på sprayflaska blir som nämndes i ett svar här ovan enkelt som lite garnering.

/Anders
 
Tar återigen upp Nordesjös tårta, den kan jag rekommendera.
Köp sån evighetsrulltårta och rulla upp den, då har du tårtbotten färdig med sylt.
Sedan spraygrädde, själv blandade jag i krossad daim i grädden mellan bottnarna. Grädde och gelehallon eller non-stop ovanpå.

/Ulf
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips