Bästa friluftsaktiviteten när det regnar?

Hammock häng :)

Jag hänger i sådan här och lyssnar på P1. Det är rogivande att höra regnets smatter på tarpen...

Mvh troswe
 

Bilagor

  • 993376_492078787552460_544741097_n.jpg
    993376_492078787552460_544741097_n.jpg
    71.7 KB · Visningar: 534
En gång boendes på ön Bömlo mellan Bergen och Haugesund vaknade jag tvärt. Det knäppte en morgon i rutorna. Jag var ledig och stora droppar slog mot fönstren. Höststorm? Jag drog på mig de bästa skalkläderna jag hade och promenerade ner till min polare från Nya Zeeland som redan var redo. Vi hade längtat efter hårt väder. Kämpandes mot vinden och med saltstänk som piskades in i våra ansikten tog vi oss ner till kusten och insöp skådespelet. Vågor som kastades högt upp i luften för att landa långt borta. Då känner man att man lever. Det luktar hav, smakar hav och kläderna bullrar så man knappt hör varandra. Sen går man hem med röda kinder som svider av regn och hagel. Förnöjd över att ha fått uppleva ett skådespel med alla sinnen. Vi lever på en dynamisk planet. Det bästa är att lära sig älska alla dess nycker och leva med dem. Regn föder liv. Regn formar berg. Regn fyller alla våra sjöar. Regn släcker törsten hos allt som lever. Regn flyttar näring. Utan regn stannar livet.
 
Prova...

...dina regnkläder såklart :).

...om de fungerar får du en skön utedag, om de inte fungerar kan du se fram mot lite konsumtion ;).

//J
 
Med barn (och även utan, men då får man finna sig i lite lustiga blickar ;)) är vattenpölshoppning en klart underskattad aktivitet :).
 
Jag gillar att gå ut och promenera i regnet . Här i stan då.
Man möter få människor, man har gatorna för sig själv, det tycker jag om.
Det är trivsamt när det smattrar mot regnjackans huva. De man ändå möter är rejäla människor , och resten springer med lidande uttryck och är genomblöta
 
Kajak är inte fel i regn. Väl i kajaken sitter man skyddat. Bara det inte blåser för mycket så är paddling i regn trevligt.

Instämmer!! Allra goast är det om man paddlar då på våren eller hösten och har torrdräkt, då tar jag bara på mig min sydväst så jag inte blir blöt på huvudet, myspys på hög nivå. Man sitter då helt skyddad. Regnar det på sommaren vid paddling drar jag bara på mig regnjackan utanpå flytvästen så blir inte flytvästen blöt heller.
/Kjell
 
"Raining is for Training" stod det i ett reklammail för cykelkläder som jag fick från England i höstas. Mitt nya motto! att det är fantastiskt att ta på sig cykelkläder och cykla i ösregn med pannlampa i höstmörker. Gärna snöblandat regn. Med rätt kläder så hamnar man i egen privat bubbla där man bara matar sig fram...

En stormig dag är det ju också en höjdare att ta sig ner till klipporna vid havet här i Halmstad och se vågorna rulla in över klippor och stränder.

/Andreas
 
Angående ämnet "att uthärda skitväder": I Jon Krakauers novellsamling "Ett berg högre än Everest" finns bland andra läsvärda äventyr en betraktelse om en veckas tältväntan i snöstorm. Det var länge sen jag läste den men jag har för mig att den var rätt levande beskriven. Jag tror hallonbåtarna tog slut för honom:)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.