Recept > Sataykyckling med jordnötssås

Sataykyckling med jordnötssås

Av: myraakita

Kyckling är en bra källa till magert protein och osötat jordnötssmör innehåller mängder med nyttigt enkelomättat fett.

Typ

Förrätt, Huvudmål, Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd

2

Ingredienser

2 benfria kycklingbröst à 115g utan skinn, skurna i 2cm stora tärningar.
2 msk sojasås.
½ msk majsmjöl.
1 vitlöksklyfta, finhackad.
1 ¼ cm färsk ingefära, skalad och finhackad.
½ gurka, tärnad, till servering.

JORDNÖTSSÅS

1 msk jordnöts- eller matolja.
¼ gul lök, finhackad.
½ vitlöksklyfta, finhackad.
2 msk osötat grovkornigt jordnötssmör.
2-3 msk vatten.
¼ tsk chilipulver.

Gör så här

1: Lägg kycklingtärningarna i en grund form.
Blanda ihop sojasås, majsmjöl, vitlök och ingefära i en liten skål, häll sedan marinaden över kycklingen.
Täck över och låt kycklingen marinera i 2 timmar.

2: Blötlägg under tiden 6 träspett i kallt vatten i minst 30 minuter.
Sätt igång murrikkan och trä upp kycklingbitarna på spetten.
Lägg spetten i murrikkan, grilla dom i 3-4 minuter.
Vänd på spetten och grilla i ytterligare 3-4 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Kycklingen är klar när köttsafterna som rinner ut när du skurit ett snitt in till mitten är genomskinliga, utan minsta antydan till rosa.

3: Gör såsen under tiden.
Hetta upp oljan i en kastrull (sprit kök), tillsätt lök och vitlök och stek på medelhög värme under ständig omrörning i 3-4 minuter, tills löken har mjuknat.
Tillsätt jordnötssmör, vatten och chilipulver och sjud i 2-3 minuter tills såsen är ganska tunn.
Servera spetten genast med varm sås och gurka.

Näringsvärde per portion:
327 kcal
16,8g fett / 2,9g mättat fett
12,6g kolhydrat / 3,7g sockerarter
2,4g salt / 2,2g fiber / 32,4g protein

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-01-23 08:34   LunJo
Det där ser verkligen helt magiskt ut!
 
2017-03-28 10:36   Stadis
Det ser fruktansvärt gott ut!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in