Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Müslibar med fikon (bakad)
Det här är inte en särskilt söt energikaka, men du kan pensla dem med choklad.
- Rosta havregyn i en stor stekpanna i ett par minuter på hög värme. En gjutjärnspanna är bäst till detta, det går också att rosta i ugn på plåt (20 minuter 250 grader, rör om då och då).
- Blanda gryn, jordnötter, lakritspulver och de hackade fikonen i en matberedare - mixa i tio sekunder för att blanda allt.
- Blanda i de de blöta ingredienserna och mixa i tills degen klumpar ihop sig - det tar ca 1 minut.
- Lägg blandningen i en brödform eller på bakplåtspapper, pressa kakan med nåot platt för att den ska hålla ihop bra, t ex en stekspade.
- Dela bitarna halvvägs så blir det lättare att dela dem sen.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer