Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Mandel och tranbärsrutor
Bakad energibar.
Typ:
Mellanmål, Övrigt
Portioner/mängd:
8 bitar
Ingredienser:
1,5 dl linfrökross
2 dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör (kan du köpa eller göra själv genom att mixa 2 dl mandel i matberedare)
0,75 dl agavesirap/ ljus sirap
0,75 dl vatten
2 dl torkade tranbär, hela (pressa ner i måttet när du mäter)
0,5 dl puffat ris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda mandelmjöl och linfrökross. Rör ner resten av ingredienserna.
- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör bli ca två centimeter tjock.
- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk.
- Baka i 175 grader/ 25 min
- Låt svalna och skär bitar med tandad kniv. Packa i plastfolie eller bakplåtspapper.
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar