Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Mandel och tranbärsrutor
Bakad energibar.
Typ:
Mellanmål, Övrigt
Portioner/mängd:
8 bitar
Ingredienser:
1,5 dl linfrökross
2 dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör (kan du köpa eller göra själv genom att mixa 2 dl mandel i matberedare)
0,75 dl agavesirap/ ljus sirap
0,75 dl vatten
2 dl torkade tranbär, hela (pressa ner i måttet när du mäter)
0,5 dl puffat ris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda mandelmjöl och linfrökross. Rör ner resten av ingredienserna.
- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör bli ca två centimeter tjock.
- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk.
- Baka i 175 grader/ 25 min
- Låt svalna och skär bitar med tandad kniv. Packa i plastfolie eller bakplåtspapper.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer