Recept > Lax i ostsås med Couscous

Lax i ostsås med Couscous

Av: ludvig_svensk

Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål.

Typ

Huvudmål, Lunch, Matlagning, Friluftsmat

Portioner/mängd

2

Ingredienser

2 laxblock eller 300 gram lax.
ca 2dl couscous.
1 påse ostsås (halvfabrikat).
Salt/peppar.
En nypa Citronmeliss och Gräslök.
Fetaost.

Gör så här

Blötlägg den torkade laxen i god tid innan måltid, ca 4h.
Koka upp couscousen och ställ vid sidan om för att svälla. Koka laxen under någon minut och tillsätt sedan en påse ostsås med lite salt och peppar. Addera torkad citronmeliss och gräslök, smaka av och koka maten till önskad konsistens.
Smula torkad fetaost över maten när den är klar och avnjut måltiden som nu är krämigt ostig och frisk av citron- och lökarom som passar så bra med laxen! :)

Till efterrätt passar det bra med en kopp kaffe tillsammans med en fruktkompott av torkade frukter från trädgården eller hallonkräm bestående av torkade hallon, socker och potatismjöl. Detta kan blandas på plats och kokas upp med vatten efter tycke och smak.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-05-11 13:56   MonicaKa
I vilket format är laxen torkad? Blir det typ en laxfärs?
 
Svar 2019-05-19 17:50   ludvig_svensk
Jag brukar koka hel laxblock i ca 5min. Därefter jobbar jag med kniv och gaffel, och försöker skiva köttet "lagren för lager". Vet inte om det egentligen har någon större betydelse för slutprodukten hur köttet delas, kanske blir det lättare att packa samt får en bättre absorptionsförmåga av att mosas/finfördelas?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Fler recept

Recept och artiklar

Fler artiklar i samma kategorier