Recept > Lax i ostsås med Couscous
Lax i ostsås med Couscous
Av: ludvig_svensk
Logga in för att kommentera
Fler recept
Recept och artiklar
Liknande artiklar
Av: ludvig_svensk
Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål.
Huvudmål, Lunch, Matlagning, Recept
2
2 laxblock eller 300 gram lax.
ca 2dl couscous.
1 påse ostsås (halvfabrikat).
Salt/peppar.
En nypa Citronmeliss och Gräslök.
Fetaost.
Blötlägg den torkade laxen i god tid innan måltid, ca 4h.
Koka upp couscousen och ställ vid sidan om för att svälla. Koka laxen under någon minut och tillsätt sedan en påse ostsås med lite salt och peppar. Addera torkad citronmeliss och gräslök, smaka av och koka maten till önskad konsistens.
Smula torkad fetaost över maten när den är klar och avnjut måltiden som nu är krämigt ostig och frisk av citron- och lökarom som passar så bra med laxen! :)
Till efterrätt passar det bra med en kopp kaffe tillsammans med en fruktkompott av torkade frukter från trädgården eller hallonkräm bestående av torkade hallon, socker och potatismjöl. Detta kan blandas på plats och kokas upp med vatten efter tycke och smak.
Av: ludvig_svensk
Publicerat: 2015-12-17