Nästan allt är kul, så länge det är tillräckligt långt ;) Fjällvandringar, traillöpning, och äventyr.

Hur gör ni för att hitta de BÄSTA prylarna?

En sak ska jag erkänna utan omsvep: Jag älskar friluftslivs- och träningsprylar.
Visst, att vara ute i naturen ska inte vara en prylsport. Man ska kunna ge sig ut och strosa utan att känna att man måste köpa vissa prylar.

Men. Det är ju förbaskat kul med nya prylar! Det händer så sjukt mycket inom den härbranschen: Ultralätta cuben fiber-material, kolfiberramar, titan-verktyg, nya membran som andas bättre, lättare och mer kompakt syntetfoder, hydrofobt dun, osv osv.
I love it.

En svårighet för en nörd som mig är dock att lyckas hänga med i svängarna. Jag har inte lyckats hitta en enda bra svensk sajt som ger mig den här typen av information.

Hela min informationskonsumtion på det här området består av utländska källor; Youtube, Pinterest, och en uppsjö av amerikanska bloggar och forum.

Så därav min fråga till er i rubriken; Hur gör ni för att hitta de BÄSTA prylarna?

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-05-10 09:31   Sewen
Håller med, borde finnas utrymme för den typen av sidor även i Sverige. Finns en nystartad som jag länkat till i nåt inlägg tidigare som skriver om prylar: https://www.skjutklar.se/
Fokus är jaktrelaterade företeelser men ofta funkar det ju fint till all typ av friluftsliv. Sen är det väl inte bara nyheter rakt av utan men kan tycka det är lite upplyftande att gamla godingar som glömts bort i bruset kommer upp till ytan igen.
Rena nyheter har du i olika segment på http://www.sportfack.se/ Kan vara rätt kort och torrt och inte lika personligt som en blogg utan känns lite mer som publicerade pressrealiaser. Det finns fler av den typen av sidor typ mynewsdesk.
Men kul, hoppas nån mer har nåt tips. Tycker också det är kul med prylar, gamla som nya.
 

Läs mer i bloggen

Ultralätt multi-fuel-kök och kokkärl

Det här är fjärde och sista delen i min ultralight-nördiga artikelserie. Som ni säkerligen märkt får man skämmas lite när man tittar på hur svenska varumärken står sig internationellt inom ultralätt utrustning. Och denna gång blir inget undantag.

Ultralätta mellanlager

Det här är tredje delen i min dissekering av lättviktsutrustning (och mitt kompakta ointresse av att föda vissa ur-traditionella åsikter om att endast "rejäla" (överviktiga) prylar från 70-talet är robusta nog för svenska fjäll).

Ultralätta regnkläder vs poncho

I min förra artikel skrev jag om hur det är att vandra i svenska fjällen med en ultralätt 3-säsongspackning. Det går ju lite på tvärs mot den lite utdaterade idén om att en lättviktsryggsäck för svenska fjäll måste väga 2 kg och ha en hipster-logga.
Nu tänkte jag fortsätta lite på den inslagna banan, nämligen att skalplagg inte alls måste vara tåliga nog för ett världskrig med Ryssland, utan tvärtom kan vara mycket tunna och fortfarande göra jobbet.