Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

30 april Sovsäck och gas

Tur som en tok! Hade tänkt att titta lite närmare på sovsäckar och upptäckte att XXL hade 30 % på allt från Haglöfs. Så bra, speciellt när Haglöfs L.I.M. Down + 1 inte alls var prissatt som jag trodde.

Nåja, jag gör denna historia kort. Säcken köpten på XXL vid Heron city i Stockholm, liksom en lite gastub.

29 april Köksfunderingar

Trangiaköket kommer att vara kvar i förrådet i sommar. På Sarekvandringen kommer jag att använda en gasbrännare, en från MSR. Jag funderade en hel del under vintern på vilken typ av brännare jag ville ha. Kraven på brännaren var ganska moderata: toppmonterat, hög effekt, enkel att använda, liten och lätt. Gärna från en välkänd tillverkare.

Det blev en Pocket Rocket 2 från MSR, inköpt i butik i Helsingfors. Den är helt ny, så butikerna i Sverige har inte den ännu.

22 april Sarekplanering

Sedan ett antal år har jag tänkt att en "veckas vandring i fjällen" är precis det som behövs om man, som jag, behöver ladda batterierna ibland.

Fjälläventyren i Sarek är hittills två samt en vandring i Padjelanta. Har vandrat på andra ställen också, återkommer om det lite senare i bliggen.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.