Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Nu är julen förstörd...

Eller nej, fullt så drastiskt är det ju inte, men...

Det borde vara förbjudet att köpa prylar till sig själv för egna pengar under november och december! Maken ska ut på hemvärnsövning igen i helgen, och får den briljanta idén att han äntligen ska unna sig ett bensinkök. Han ska ju ändå vara ute en del i vinter, och då kunde det ju vara läge att införskaffa det där köket redan inför den här helgen. Det låter ju logiskt, eller hur? Ett MSR Whisperlite blev det. Verkar funka jättefint. Verkligen. Jättefint.

KARLSLOK!

Bensinkök var ju den enda saken jag hade kommit på att ge honom i julklapp som han inte uttryckligen hade önskat sig (eller jo han hade pratat om det, men inte sedan i mars) men som jag visste att han ville ha! Jag var ju skitnöjd med den idén. Årets bästa julklappsidé alla kategorier, rentav.

Funderar på att ge honom en Aladdinask och ett par strumpor istället som straff!

(Ni har väl inte glömt att rösta i bildtävlingen förresten?)

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-11-20 11:05   Faderskapet
Hej Dotra!

Ska vi tolka det här som att svärmor måste starta stickmaskinen, eller?
/P
 
Svar 2009-11-20 11:12   Öhrnell
Om hon har lust... Annars tyckte jag att ett fempack sportstrumpor från Ica vore lämpligare.
 
2009-11-20 11:40   seobserver
Situationen känns igen .......;-)
 
2009-11-20 11:45   ulindh
Ät upp chokladen och stoppa strumporna i asken, eller är det kanske för hårt straff. ;-) Har röstat i bildtävlingen!
 
Svar 2009-11-20 12:53   Öhrnell
Det var ingen dum idé.
 
2009-11-20 11:58   peter1969
Hur dum får man vara?
Köpa sånt där till sig själv strax före jul.
Nä du, smisk på fingrarna skulle han ha.......
 
2009-11-20 12:40   Faderskapet
Hej igen!
Har också röstat i tävlingen..... Men på vilken bild? Gissa det du.
/ P
 
Svar 2009-11-20 12:52   Öhrnell
Du såg väl att man fick lägga tre röster? Jag har mina aningar.
 
2009-11-20 12:54   Thomas Traneving
Strumpor från ICA och en bild på det påtänkta bensiköket snyggt inslaget hade jag gett. Fniss
/H
 
2009-11-20 16:19   BrittMarie
Du får låta bli att ge honom så stor veckopeng nästa år, så har han inte råd att köpa sej såna fina prylar själv...
 
Svar 2009-11-20 22:46   Öhrnell
Mm. Ska höra med hans arbetsgivare om de inte kan sätta in hans lön direkt på mitt konto istället. Det skulle förenkla på så många sätt...
 
2009-11-20 19:36   storschan
har exakt samma problem här. maken blev så ivrig att han gick iväg å beställde exakt samma sak som jag å svärmor köpt åt honom - Bara vecka efter att han mailat länken till sidan där vi kunde köpa sagda sak. Men nu får han stå sitt kast - dels vet han om vad han ska få, plus att han vet att han får det dubbelt upp..... Men han verkar rätt glad för det!
 
Svar 2009-11-20 22:37   Öhrnell
Nu blev jag nyfiken. Vad får han? Inboxa mig om det är för hemligt för att skrivas här. Min egen gube kanske också kan tänkas vara intresserad...
 
2009-11-23 08:27   Wolf25
Själv köpte jag ett merinounderställ till mig själv, får sambon slå in det. Tänk vad glad jag ska bli då jag får exakt vad jag önskade mig...

Du skulle ju kunna slå in köket till honom.
 
Svar 2009-11-23 12:35   Öhrnell
Nja, jag har efter många års hård drillning äntligen fått honom att sluta med den förnedrande vanan att köpa julklappar åt sig själv, så jag vill inte uppmuntra ett återfall.
 
2009-11-23 11:50   Skogsanna
Hälsa honom att han har tilldelats ett jägarkök och t-röd från Försvarsmakten och att man ska använda reglementerad utrustning.
 
Svar 2009-11-23 12:35   Öhrnell
För sent. Jägarköket låg kvar på vinden när han for...
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.