Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Aldrig har lättpackning varit så VIKTIGT!

Jag tar tillbaka vad jag sa i tidigare inlägg. Julen är inte förstörd. Men istället för att fokusera på vilka lyxprylar jag kan ge min välmående man, så har jag börjat fundera över hur mycket förnödenheter man kan trycka ner i en banankartong och samtidigt hålla sig under 20-kilosgränsen.Nu gäller det att tänka lättpackning som man aldrig gjort förr!

Hoppets Stjärna förmedlar julpaket till fattiga barnfamiljer och pensionärer i bland annat Lettland och Rumänien. Sista inlämningsdag är 25/11, så än finns det några dagar kvar.

Nu är julen förstörd...

Eller nej, fullt så drastiskt är det ju inte, men...

Det borde vara förbjudet att köpa prylar till sig själv för egna pengar under november och december! Maken ska ut på hemvärnsövning igen i helgen, och får den briljanta idén att han äntligen ska unna sig ett bensinkök. Han ska ju ändå vara ute en del i vinter, och då kunde det ju vara läge att införskaffa det där köket redan inför den här helgen. Det låter ju logiskt, eller hur? Ett MSR Whisperlite blev det. Verkar funka jättefint. Verkligen. Jättefint.

KARLSLOK!

Bensinkök var ju den enda saken jag hade kommit på att ge honom i julklapp som han inte uttryckligen hade önskat sig (eller jo han hade pratat om det, men inte sedan i mars) men som jag visste att han ville ha! Jag var ju skitnöjd med den idén. Årets bästa julklappsidé alla kategorier, rentav.

Funderar på att ge honom en Aladdinask och ett par strumpor istället som straff!

(Ni har väl inte glömt att rösta i bildtävlingen förresten?)

Eller nej, fullt så drastiskt är det ju inte, men...

Alla helgons oblodiga natt

Fullmåne.

Mörker.

Fiskelekar 1688

Hur otroligt det än kan låta, så har man ju andra intressen än friluftsliv också. Ett av mina är släktforskning.

Förra helgen kavlade jag upp ärmarna och satte upp släktväggen, som legat nedpackad i en flyttkartong sedan 2005.

Ensam med barnen i fjällen - del 3 "Pappa, är du där? Kom!"

Lördag. Födelsedag. Enligt vad som nu blivit tradition så ska Ylvas födelsedag alltid firas i Bydalen. Och istället för blommor i en vas på brickan medmorgonfikat, får hon en bukett blåbärsris.

Lite senare på dagen kom kusinerna och farföräldrarna, och mellan allt ätande hann vi med lite lekar. Den så gott som öde  gräsplätten mellan uthyrningsstugorna lämpade sig väldigt väl för "Pepparkaksgubbar" och andra grupplekar.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 26 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.