Bloggar > britts blogg > Lite gnäll (I-landsproblem)

britts blogg

vandring,paddling och annat friluftsliv

Lite gnäll (I-landsproblem)

Fortfarande blir det bara en liten bild när jag ska ladda upp,så får väl välja ett annat ämne än det först tänkta.

Gnälla för er stackars läsare om hur TRIST det är med ett knä som tydligen vid min "ringa" ålder visar förslitningstecken.

Jag som ska bli jättegammal och alltid vara jättepigg och har massor av sträckor i fjällen kvar att gå,för att inte tala om att jag vill springa fort och lätt i skogen,och åka lössnöåkning i off-pisten när jag inte åker mil efter mil på längdskidor.

Så nu försöker jag lägga in moteld mot eländet.

Några pass i veckan på gymmet,skivstången på axlarna och så kliv upp på pall,utfallsteg,knäböj,benspark.(plus en del annat för resten av kroppen.)

Allt för att bygga upp lårmuskeln som började se sorgligt saggig ut.Och jodå.det hjälper faktiskt.

Jag kan faktiskt springa igen utan att det blir nämvärt mycket mer svullet och stelt än när jag inte sprungit.

Till veckan ska jag få prova en grej som enligt reklamen kan minska belastningen på leden.Få se hur det verkar i verkligheten.

Draghunden är glad åt att det blivit så många turer i skogen senaste tiden,varannan dag springer jag ,varannan går jag,men jycken kutar hela tiden.

Och den älskade gammelhunden hänger fortfarande med,i förrgår var vi ute jag,sonen(Yippie igen!)och båda vovvarna.Det hann bli näst intill mörkt innan vi var hemma.

Idag nollgradigt dis och regnglopp;ändå skön skogsrunda fastän både jag och draghunden blev riktigt blöta.

Inlagt 2008-10-24 18:35 | Läst 3508 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-10-24 19:08   BrittMarie
Ja, det är trist att ha ont och var stel...jag har också ont i ena knäet , cykelvurpa... Men du låter ju ganska hoppfull ändå!
Även jag tänker bli jättegammal-pigg-springa lätt osv, därför har jag bokat tid hos en av dina kollegor här i stan, för att se om jag kan komma till rätta med mitt onda,stramande "hamstringstjoflöjt" eller vad det nu var han kallade det...
 
2008-10-25 11:51   Annicas fjällängtan
DU jagvet hur det kännns när kroppen sviker!!! OCh när en sån viktig detalj som benen när man har dina intressen. Har du ont när du rör dig ?Har du vilovärk.Jag har lärt mig att det inte är så farligt om man inte har vilovärk.SÅ kul att den där hunden fortsätter att leva.Den är seg! Kämpa på!!!!!
 
2008-10-27 13:50   Thomas Traneving
Vad duktig du är som går på gym och springer.............och vad härligt att ta en tur tillsammans med sonen :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in