BlogginläggSök


 Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 139 Nästa Sista 

Kompressionstights + långpass = inga skavsår i röven

Lovade i mitt inlägg om kompressionstights att jag skulle återkomma efter ett långpass och rapportera eventuella problem med skavsår i röven. Ni kan läsa inlägget här: Kompressionstights. En bekant ... Läs mer..

Väckelse

Jag har stora problem att sova och koppla av. Pam likaså. Tjejerna klarar det bättre. Men jag vill bara vara ute hela tiden, utnyttja ljuset i vad om tycks vara den eviga solen i detta område och ... Läs mer..

Slettemarkspiggen via Slettemarkskampen

Nu när höstens färger börjar pryda Norges fantastiska natur och min säsong hos Icetroll för denhär sommaren är över är det dags att utforska mer av Norge. Efter att ha städat ur vårt guidekollektiv ... Läs mer..

Nya Stensdalsstugan

Förra veckan fick jag chansen att besöka nya Stensdalsstugan för första gången. Som många av er vet brann den gamla stugan ner 2010. Senast jag besökte platsen fanns bara grunden kvar. Sommaren 2014 ... Läs mer..

Solovandring i ödslig fjällvärld (1)

Eftersom mina efterforskningar av Präststigen inte var avslutade behövde jag upp i Kvikkjokksfjällen en gång till innan boken om stigen kunde skrivas färdigt. Under våren hade jag dessutom fått en ... Läs mer.. 15

Femundsmarka med gott om tid

Inför varje fjällvandring brukar det vara något nytt som ska testas. En pryl, ett förfarande. Graden av förväntan och förberedelser kan variera. Att t ex fjällvandra gravid är något mer spännande än ... Läs mer.. 6

Kungsleden revisited. Ett litet efterord ett år senare

Det löste sig med frukosten på hotellet. Jag kunde komma lite tidigare så det var inga problem att hinna med bussen. Det var en skolbuss så vi fick både underhållning och sightseeing på väg till ... Läs mer.. 2

Kungsleden dag för dag: 13 september - Viterskalstugan till Hemavan

12,5 km 9:05 - 12:10 Hur ska jag börja? Det är på sätt och vis både tomt och fullt i skallen. Lika bra att ta det metodiskt. Jag vaknade som vanligt ungefär när det ljusnade. Ingenting kunde få mig ... Läs mer.. 4

Kungsleden dag för dag: 12 september - Syter till Viterskalet

14,5 km 8:30 - 12:15 Jag undrar vad de tänkte hemma när "klar för dagen".mailet kom redan klockan 12:30. Då hade jag blåst fram genom Syterskalet och landat i Viteskalstugan. Det är elva km kvar ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 11 september - Tärnasjön - Syter

15 km 8:20 - 12:45 Det blev plötsligt väldigt gemytligt i stugan igår kväll. Den där vandrarfamiljen började bete sig som bästa kompisar sedan länge och de nya tillskotten i denna stuga inkluderades ... Läs mer..

Ålderskris -en välsignelse!

Så har det hänt. Känslan påminner om när man paddlar runt en udde, från kav lugnt i lä, till styv kuling. Eller när man cyklat alldeles för långt och snabbt i kraftig medvind och vänder hemåt. Lite ... Läs mer.. 3

Kungsleden dag för dag: 10 september - Servejukka - Tärnasjön

16 km 9:00-14:45 Sömnen var god. Jag tror inte det var kallare än kanske 8 grader i natt men på morgonen hängde molnen tunga och låga så det var rejält fuktigt överallt. Även golvet hade ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 9 september - Aigert till Servejukka

18 km 9-14:50 Det blev en sån där lite märklig insomning igen, där jag vaknar till efter någon timme och kroppen får för sig att natten är slut. Efter lite vridande och vändande somnade jag dock om ... Läs mer..

Lätt och långt i fjällen

Med lätt packning kommer man långt. Jag gillar att vara ute hela dagar. I rörelse, med lätt packning och minimal utrustning. Jag älskar när den där primitiva och meditativa känslan infinner sig efter ... Läs mer.. 11

Kungsleden dag för dag: 8 september - Ammarnäs till Aigert

8 km 11:15 - 14:45 Efter en god natt med god sömn vaknade jag av att solen gled in i rummet. Jag hade fått ha mitt 4-bäddsrum för mig själv så jag hade kunnat sprida ut mig ordentligt i och med ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 7 september - Rävfallet - Ammarnäs

26 km 8:40 - 15:00 OK, det är lika bra att erkänna direkt, jag har idag gjort det jag har anklagat många andra för - jag har fokuserat på km och tid för att komma fram. Jag gick 25-26 km på 6h + 20 ... Läs mer.. 2

Så har man blivit med kompressionsbyxor!

Jag är förmodligen en av de sista i världen som börjar använda kompressionskläder. Några saker har fått mig att vänta så länge. Kompressionsplaggen ökar enligt studier inte kapaciteten (oavsett vad ... Läs mer.. 2

Vandring på Södra Hällarna, Visby, Gotland

Finns det vandringsleder på Gotland? Ja det gör det faktiskt! Södra Hällarna är ett natur- och friluftsområde i södra Visby som tidigare var ett militärt skjutfält. Här finns branta klintar, ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 6 september - Lisvuojuhka till Rävfallet

ca 9 km 9:30 - 12:00 Japp, det blev kallt. En dryg timma efter att solen gått upp kröp den över fjällkammen och började värma upp tältet vilket behövdes, det låg nämligen frost såväl på marken som ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 5 september - Sjnjultje till Lisvuojuhka

ca 19 km (inkl tältplatsletande) 8:00-ca 14:30 Den fjärde veckan är inledd (crazy) med vad som mycket väl kan komma att visa sig vara den bästa dagen på hela äventyret! Det har varit bra på så många ... Läs mer..

Flytta

Det är dags för flytt. Vi ska flytta. Jag ska lämna närheten till Hejnum Hällar. Hejnum Hällar som jag älskar. Det är många timmar jag strövat omkring i detta fantastiska område som ger mig lugn, som ... Läs mer..

Exped Schnossel pumpbag till Therm-a-Rest liggunderlag

Jag beskrev i mitt förra inlägg hur mitt Exped Synmat UL liggunderlag delaminerade, och därmed blev i praktiken oanvändbart. Jag har sedan våndats över beslutet huruvida jag ska gå tillbaks till ... Läs mer.. 4

Kungsleden dag för dag: 4 september - Bäverholm till Sjnjultje

16 km 9:05 - 13:40 (+ oledat!) Som sagt. Det kan inte hålla i sig. Vaknade strax efter 5 av hällregn på plåttaket utanför. Det kom och gick i omgångar så det var meningslöst efter 6 att försöka ... Läs mer..

Höstkänslor i Hälsingland

Kärran (Kerstin, dottern) och jag är hos mina föräldrar i norra Hälsingland. Frun behövde lite husmorssemester och fick stanna hemma. Medans föräldrarna vaktat barnet har jag hunnit ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 3 september - Luvtavrre till Bäverholm/Adolfström

8 km 9:40 - 13:30 (inkl besök i Adolfström) Det är svårt att veta hur kallt det var inatt. Vid något tillfälle när jag kollade var det 3° i tältet. På morgonen var det gott om kondens på alla ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 2 september - Jäkkvik till Luvtavrre

ca 15 km 8:45 - 16:30 Klockan 20 kom föreståndarinnan in och sa att fyra herrar hört av sig och var på väg. Hon hade lovat sängplats förutsatt att de kom före 22. Jag tyckte det var märkligt att ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 1 september - Jäkkvik (vilodag)

0 km Lugnet höll i sig till 21:00 då en sen vandrare inkvarterades i Sjöstugan. Han var inte direkt av den tysta typen, det dröjde till 22:30 innan GA sa till honom att släcka och låta oss sova. Jag ... Läs mer..
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 139 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


Fowwes blogg

Fjällvandringar, naturupplevelser och friluftstankar. 

Elvah Fjällvandrare

Fjällvandringsplaner, fjällvandringsminnen, fjällvandringsprylar*, fjällvandringsfilosofi. (*garanterat sponsorfritt fjällvandringsnörderi)