BlogginläggSida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 137 Nästa Sista 

Kungsleden dag för dag: 17 augusti - Alesjaure till Tjäktjavagge

Bok 13 + 4 + lite... Suunto 19,8 Start 9:30 Mål ca 17:15 Idag är tredje dagen. I knappa fyra veckor till ska jag leva såhär. Lite svårt att greppa, speciellt som jag har sådan sagolik tur med ... Läs mer..

En godisbutik

Det finns så otroligt många lockande alternativ att välja mellan när det gäller vandring. I mitt huvud snurrar det olika leder hela tiden och när jag läser ett namn på en led jag inte hört om förr ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 16 augusti - Abiskojaure till Alesjaure

Bok: 22 km. Suunto: 22 56:30 + 5:45 = 6:40 vandring. Totalt knappa 10h 8:30 - ca 18 Det var inte svårt att somna, svårare att sova kontinuerligt. Var gång man behövde vända sig vaknade jag. Det var ... Läs mer..

Det bästa av Peru - Dessa platser får du inte missa att besöka

Machu Picchu, Inkaleden, Cusco och Titicacasjön med mera! Peru är landet som både natur- och historieentusiaster har på sin bucket list. Om du väljer att resa till Peru kommer du inte att bli ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 15 augusti - Abisko till Abiskojaure

13 km enligt bok, 18 enligt Suunto... 3:52 = ca 3,5 km/h Jag sov gott, men inte länge. Vaknade med huvudet fullt av tankar, idéer och grejer jag inte fick glömma. Hade lust att posta lite på twitter ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 14 augusti - Lilla Edet till Abisko

Klockan ringde strax efter 5:00 och efter en snabb frukost var det bara att packa in sig i bilen och dra till Landvetter. Manfred var med då han skulle vidare till Lund efter sommaren och Lotti ... Läs mer..

Kungsleden revisited. Dag för dag för ett år sedan.

I morgon är det ett år sedan jag påbörjade ett av de större äventyr jag troligtvis kommer ge mig på. Jag gick hela Kungsleden, 43 mil, från Abisko till Hemavan. Jag skulle  kunna slänga ut mig ... Läs mer.. 3

Nästan där! Pulka på hjul!

5 veckor kvar har jag på testa utrustning och max 8veckor totalt kvar på ha allt från utrusning till mat, packat och klart för avfärd; både i pulkan och i depåer. Det börjar närmar sig på riktigt ... Läs mer..

Kallkällor i Örebro län

Jag har funderingar på att skriva en artikel om kallkällor i Örebro län. Känner du till någon? ALLT är av intresse. Jag har detta ämne som en tråd i forumet. Svara gärna där så kommer det förmodligen ... Läs mer..

Yxbacken i sensommarskrud

Yxbacken är en populär skidbacke på vintern men den har även något att erbjuda på sommaren. Man kan vandra upp och ner eller cykla upp och ägna sig åt downhill-cykling nerför. Jag utgick från ... Läs mer.. 1

Fjälltältning med 1,5-åring

+26 kg packning/barn, plus dotterns Fjällvandrarvarge, fastspänd på den överpackade bärstolen med spännrem. Första fjälltältturen med min 1,5-åriga dotter är härmed avklarad. Dottern blir alldeles ... Läs mer.. 5

Nikkaluokta - Mårma - Abisko via Leavasvaggi, Siellavaggi och Ballinvaggi, 10 - 17 juli 2016

Nikkaluokta - Mårma - Abisko via Leavasvaggi, Siellavaggi och Ballinvaggi 10 - 17 juli 2016 Avskräckta av berättelser om elände i Mårmapasset bestämde vi oss för att istället gå från Nikkaluokta ... Läs mer.. 2

Guijaure, fem dagars vandring

Från väg 95, aka Silvervägen väster om Arjeplog, är det bara att parkera och välja startplats åt det håll man vill vandra. Det blir förstås enklast med egen bil, men här går också en buss större ... Läs mer.. 3

Från sjukhussäng tillbaks till planering, så det så!

Ja, det blev tyst.  Det tog stopp helt enkelt. Hälsan svek. Fast det visst jag redan, att det kunde göra.  Precis så värdefullt är denna resa, hur jobbigt det än är. Livshotande läge (ja, de lät ... Läs mer..

Skön tur...igen.

Tog en dagstur i hemmavatten, Billdal. Det var där man började paddla och vattnen är ganska kända. Fast jag har inte lyckats lära mig namnen på öar och holmar ännu. Spelar egentligen mindre roll, har ... Läs mer..

Att vandra på Gotland

I en tråd på FB var det en gång en kvinna som skrev ”Jag trodde inte det gick att vandra på gotland” Min fråga blev då: Finns det någonstans det inte går att vandra? Vi har säkert alla en bild av ... Läs mer..

Dovrefjell runt på cykel - ca. 40 mil - nu med bilder :)

Intro: Cykelturen följde stort sett tre av de norska nationella cykelrutterna: nr. 5: Numedalsruta, nr. 7: Pilegrimsruta och nr. 8: Trolleheimen, se karta: ... Läs mer..

Att dricka sjövatten

Som ett barn på julafton, någon mer som känner igen sig när man öppnar en ny friluftspryl? Jag köpte en vattenrenare, en Gravyl UL Water Purifier på Naturkompaniet och idag var det äntligen dags att ... Läs mer.. 3

Långtur i Lapplandsfjällen - sista och femte delen

Anekdoter, redogörelser, tankar och reflektioner. Samt en fundering. Reflektion kring ett berg Kebnekaise. Sverges högsta punkt. Jag har aldrig varit där förut.  Det var långt att gå dit upp. Och ... Läs mer..

En dagstur på havet.

Vaknade strax före fem på morgonen, vet inte varför? Misstänker att det var för att jag kvällen innan packat bilen och lagt upp kajaken på taket för att åka till Marstrand. Tog det dock väldigt lugnt ... Läs mer..

Varför så långt?

Hittade en stuga på nätet, till Salu för 90 000 kr. Stugan finns i Jämtland, mitt favoritlandskap (förutom Västkusten, där jag bor). Var där för några år sedan och hade en fantastisk vecka ihop med ... Läs mer.. 3

Planering...

Sitter hemma och funderar på min nästa tur i kajaken. Marstrand lockar, kanske mest för att mycket tid i min ungdom ägnades åt det området. Vi badade, fiskade och gick på krogen då och då. Men aldrig ... Läs mer..

Äntligen

Äntligen så blev paddlingen i bohuslän av. Köpte en kajak för fyra år sedan som jag hyrt. Den gav mig många goa turer utanför Billdal, Göteborg. Men jag kände att det behövdes en utveckling så jag ... Läs mer..

Långtur i Lapplandsfjällen, del 3 & 4

Del 3: Denna del är ett gästinlägg från Fjällvaranen och supermatfixaren S.  / Nyingen --- Det blev jag, S, som fick ansvaret för middagsmaten på långturen. I våra rutiner så ingår frukost, ett ... Läs mer..

Underbara sommar, underbara Ågelsjön!

Cyklade ut till Ågelsjön med fullastad cykelvagn en dag i juli och tältade några nätter. Dagarna bjöd på sol och bad och kvällarna bjöd på magiskt kvällsljus över sjön. Och på natten sänkte sig ... Läs mer..

Grönland: Knud Rasmussen i nytt ljus

Det finns en byst av Knud Rasmussen när man anländer till flygplatsen i Kangerlussuaq. Det finns en till i regeringsbyggnaden i Nuuk. Så stor är Knud Rasmussen, den dansk-grönländske ... Läs mer..

Långtur i Lapplandsfjällen - del 2

Ligger vid de två små sjöarna ca 7 km väst-nord-väst om Nikkaloukta när jag sammanställer veckans anteckniingar till det här inlägget. Imorgon går vi ner så S och B kan ta bussen till Kiruna och ... Läs mer.. 1
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 137 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


Elvah Fjällvandrare

Fjällvandringsplaner, fjällvandringsminnen, fjällvandringsprylar*, fjällvandringsfilosofi. (*garanterat sponsorfritt fjällvandringsnörderi) 

Det fria livet

Eriks utflykter och äventyr 

Majjens blogg

 

 

Logga in