BlogginläggSida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 156 Nästa Sista 

Etapp 5 – Handen (Rudans gård) - Paradiset

Trots allt bråk inom familjen har jag i hunnit med att se naturen. Det har varit skönt att ge sig i väg och försöka rensa tankarna. Jag har hunnit med både etapp 5 och besöka skärgården. Etapp 5 gick ... Läs mer.. 1

100 K Skåneleden, Kust till kust.

Del I Från Sölvesborg till Glimåkra   Bildsköne Bengtsson  – Den hemliga kojan låg väl dold vid Filkesjön i nordöstra Skåne. Vackert inrett i sammet användes den som utgångspunkt för Bildsköne ... Läs mer.. 1

Ritsem - Saltoluokta

Ritsem – Saltoluokta, Sarek nationalpark Det här är min berättelse om när jag var i Sarek 2021 Måndag Jag har länge velat vandra genom Sarek i min Bucketlist. Så den här sommaren 2021 blev det av. ... Läs mer.. 3

På Öringsjakt i Töfsingdalens gränsland.

Vägen gick mot Hällsjön och vidare mot Siljanskojan för att därifrån ensamvandra uppstöms Storån som utgör gräns mot Töfsingdalen Nationalpark för några dagars Öringfiske och vildmarksliv. Ca en ... Läs mer.. 1

Debatt: Sopor i naturen

Friluftslivets sopor - en negativ spiral från krävande turister  Kungsleden i sommarhetta - Jag såg rökplymen på långt håll. Blev nyfiken och ökade takten. Röken kom från en förbränningsugn vid ... Läs mer.. 3

Storlien - vandringen startar

Solovandringen startade i Storlien. Egentligen startade den redan hemma, i och med att jag planerade den. Vandringen ändrades och blev längre då jag inte fick komma hem som jag tänkt mig. Det var ... Läs mer..

Anåfjället i höstfärger till Funäsdalen

Den sista vandringsdagen började bra. Vi hade sovit gott i skogen, på norra sidan av Anåfjället. Målet för dagens vandring var att gå ända till Funäsdalen. Vi hade bokat plats på Härjedalingen, ... Läs mer..

På väg mot Anåfjället

Vandringen började att närma sig sitt slut. Det var en ganska jobbig vandring som dagen innan, som vi avslutade med att korsa hela Flatruet. Det var dock fina upplevelser. jag gillar när det är ... Läs mer..

Silverfallet och Flatruet - en lång dag

Vi vaknade upp till en blåsig och kylig dag. Frukosten åt vi inne i vindskyddet. Målet för dagen var att vandra söderut till Öjevallen, via Mor Sönnes stuga och över Flatruet. Vi packade ihop och ... Läs mer..

Jämt-Norgevägen

Jag vill ha en fin upplevelse när jag är ute och vandrar. Om jag sedan går 6 km eller 26 km om dagen spelar ingen roll. Det är inte prestationen i sig som betyder någonting. Naturligtvis är 26 km en ... Läs mer..

Till Helags från Härjångsdalen

Gåsenstugorna är en av mina favoritplatser. Efter frukost skulle vi passera där. Vi hade sovit ganska gott i vindskyddet Härjångsdalen. Jag hade fortfarande lite dåligt samvete över att vi sovit där ... Läs mer..

Midsommarfjäll

Midsommartur till Grövelsjön med B och S. Jobb och annat begränsade turen till tre nätter på fjället. Nytt för den här gången var att vi hyrde Packrafts av Experience Grövelsjön. Dessa flytetyg ... Läs mer..

Cykel Update!

Hej! Vi har nu tagit oss upp till Vimmerby. 80 mils trampande från Malmö. Hett, men underbart! Bästa livet! Bästa tiden med tjejerna! Nu återstår 40 mil till Finlandsfärjan. Vi hoppas på två veckor i ... Läs mer..

Norra Offerdalsfjällen, Stensjön till Bielne och tillbaka

Juli 2021. På fredagkvällen anlände jag med bil till parkeringen vid vägbommen vid Nedre Lill-Stensjön. Planen för kvällen var att ta mig till Spjutsjön för lite fiske. Jag följde västra sjökanten ... Läs mer..

Midsommarvandring på Bjärehalvön

Midsommarvandring på Bjärehalvön  Rysskräcken    - Såg dem komma   Båstadborna såg den ryska eskadern närma sig staden. Invånarna gick man ur huse och ställde upp sig längs med kajerna Ryssarna ... Läs mer..

Gröna Bandet 2020 - Hemavan till Gäddede

Nästa etapp inleds med spänning och viss osäkerhet. För mig helt nya marker ska utforskas längs nya Lapplandsleden. Markerad färdväg i rött. Blå triangel är ungefärliga tältplatser. Grundmaterialet ... Läs mer.. 5

Redo för nytt cykeläventyr!

Då är det dags för ett nytt cykel äventyr med tjejerna! 3 stycken faktiskt! Under 8 veckor framöver kommer vi att utforska sydkusten från Malmö, upp längs östkusten till Stockholm. Förhoppningsvis ... Läs mer..

Ivön - Svarta döden på den vita ön.

Ivön  Del I Svarta döden på den vita ön Coronavandring på Ivön, i spåren av pestepidemin på 1700-talet. - Efter några dagar kom yrseln. Sedan obeskrivlig törst. Den unga flickan gick ut i Ivösjöns ... Läs mer..

Cykling på gång: Men vilken väg?

Nästa vecka börjar vi cykla! Och många ställer följande fråga:   Vilken väg kommer Ni att ta?   Till följd av att det blir en annan typ av dokumentär än jag hade i tankarna förra året, så ... Läs mer..

Jobbiga tider...

Vi hade tänkt att gå etapp 5 kring nationaldagen. Passa på att njuta av Sveriges vackraste sidor dagen till ära. Tyvärr gick farfar bort dagarna innan efter en väldigt kort tids sjukdom så vi fick ... Läs mer..

Vandring i Lundell-land

Del I Varför är Österlens kulturmän så bittra? Jag har gjort folk illa! Porten till Kivik, högt över Hanöbukten, ligger korsvirkesgården Himlahav. Hemvist åt filmregissören Richard Hobert. Omgiven ... Läs mer..

Skånska slott och herresäten

Del I Klågerupsmassakern - Hötjugor mot kanonkulor En stadsnära vandring i blommande rapsfält i spåren av Klågerupsmassakern 1811. Massakern Generalmajor Mörner ställde ultimatum till den upproriska ... Läs mer..

Gröna Bandet 2020 - Saltoluokta till Hemavan

Tillbaka till solokvist fortsätter färden söderut längs Kungsleden. Då jag vandrade stora delar av den här sträckan förra året hamnar fokuset mer på olika möten längs vägen. Markerad färdväg i rött. ... Läs mer.. 1

Etapp 4 - Tyresta by - Handen (Rudans gård)

27 mars gick vi etapp 4, denna gång möttes vi upp tidigt för att inte göra om misstagen från tidigare gånger. Vi ville nämligen få chans att njuta av vandringen, äta i lugn och ro och slippa stressa. ... Läs mer.. 1

Torekov & Hallands Väderö

Simmande piraten Vintern hade precis släppt sitt grepp om Kattegatt och Torekovs fiskarbefolkning välkomnade vårens ankomst. Men glädjen skulle bli kortvarig. Mot horisonten avtecknade sig ett skepp ... Läs mer.. 2

Gröna Bandet 2020 - Ritsem till Saltoluokta

Färden fortsätter genom Sareks nationalpark längs en av de mer populära färdvägarna i sällskap med vänner. Markerad färdväg i rött. Blå triangel är ungefärliga tältplatser. Grundmaterialet är hämtat ... Läs mer.. 2

Stockholm- från kaj & kajak

Kulturvandring bland Stockholms stränder och vattenvägar Stockholms innerstad bjuder på både sköna vandringsleder och härliga kajakturer. Årstaviken runt Starta vid Hammarbyslussen och passera ... Läs mer..
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 156 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


Au naturel - tänkt om fjäll och annat

Jag gillar livet au naturel. Dvs mat utan kladdiga såser, chosefria människor, få prylar, ärliga samtal och tankar. Och fjällen, där livet verkligen ... 

BeesBlog

Sarek 

Christers utsida

 

Elvah Fjällvandrare

Fjällvandringsplaner, fjällvandringsminnen, fjällvandringsprylar* (*garanterat sponsorfritt fjällvandringsnörderi) 

Fjällfunderingar...

...och andra tankar 

Fowwes blogg

Fjällvandringar, naturupplevelser och friluftstankar. 

Friluftskedjan -Din länk till naturen-

Berättelser, tankar och betraktelser omkring friluftsliv, äventyr och natur... 

friluftsliv och utrustning

om min syn på friluftsliv o utrustning 

Glamping inget för oss

Vandring kort eller långt, stadsnära eller ödemark. Nyfiket och äventyrligt med folkbildande kunskap. Lika gärna solo som i trevligt sällskap. 

Majjens blogg

 

Njoatsosvágge

Vandringar i en av Sareks vildaste dalgångar. Ett samarbetsprojekt av Hans Fowelin och Björn Andersson. 

sejjos blogg

 

Trail Stories

Äventyrslöpning på stigar, leder och stiglös vildmark bland fjäll och berg. Alltid med lätt packning! 

Ullis blogg

Hit och dit i vår vackra natur. 

Öhrnells blogg

Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, ... 

Örnsätrarns blogg

 

Logga in