Vinbärgssnäckor --> vitlökssniglar

Har fått span på ett kanonområde där det kryllar av Vinbärgssnäckor, behöver tips om hur jag förvandlar dom till vitlökssniglar... som är JÄTTE GOTT!!!!!
Endel säger att de ska få käka sallad sista veckan, andra säger mjölk...
Hur ska de gå och "rena sig" innan tillagning....
 
Till skogen

Vi började med att plantera in 5 stycken för sissådär 18 år sedan. Nu plockar jag dem i hinkvis och kör ut dem i skogen.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Jag har för mig att det finns risk för parasiter i sniglar och snäckor. Har du från säker källa att sådant oknytt dör vid tillagning alt. omöjligen kan sprida sig till människor verkar det bara vara en jätteintressant idé att göra god mat av de kryllande små varelserna!
 
Dagens skörd

Kunde inte låta bli att lägga in ett par bilder från dagen skörd. Undras vilken skogsdunge det får bli den här gången?
 

Bilagor

  • DSC_6473.jpg
    DSC_6473.jpg
    60.7 KB · Visningar: 780
  • DSC_6472.jpg
    DSC_6472.jpg
    110.4 KB · Visningar: 684

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips