Vinbärgssnäckor --> vitlökssniglar

Har fått span på ett kanonområde där det kryllar av Vinbärgssnäckor, behöver tips om hur jag förvandlar dom till vitlökssniglar... som är JÄTTE GOTT!!!!!
Endel säger att de ska få käka sallad sista veckan, andra säger mjölk...
Hur ska de gå och "rena sig" innan tillagning....
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Till skogen

Vi började med att plantera in 5 stycken för sissådär 18 år sedan. Nu plockar jag dem i hinkvis och kör ut dem i skogen.
 
Jag har för mig att det finns risk för parasiter i sniglar och snäckor. Har du från säker källa att sådant oknytt dör vid tillagning alt. omöjligen kan sprida sig till människor verkar det bara vara en jätteintressant idé att göra god mat av de kryllande små varelserna!
 
Dagens skörd

Kunde inte låta bli att lägga in ett par bilder från dagen skörd. Undras vilken skogsdunge det får bli den här gången?
 

Bilagor

  • DSC_6473.jpg
    DSC_6473.jpg
    60.7 KB · Visningar: 774
  • DSC_6472.jpg
    DSC_6472.jpg
    110.4 KB · Visningar: 676

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips