Vilken (god) maträtt tar ni alltid med er ut?

Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
 
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)


Jag brukar köra en förenklad variant med hackad ölkorv och pulvermos, kallar den "tattar-lapp-kojs"
 
Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
Äppelkärlek kan rekommenderas!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips