• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vilken (god) maträtt tar ni alltid med er ut?

Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
 
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
 
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)

Jag brukar köra en förenklad variant med hackad ölkorv och pulvermos, kallar den "tattar-lapp-kojs"
 
Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
Äppelkärlek kan rekommenderas!
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!

Aktuellt: Produktnyheter