Torkat renkött och även en bit saltat älgkött.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Vilken (god) maträtt tar ni alltid med er ut?
- Trådstartare Nordisen
- Start datum
Ja, lomper och läfser (värmländska) är samma sakNär vi är inne på Norskt är Smulteringar något man inte får missa.
Som munkar utan socker utanpå, jättegoda.
Jag misstänker att Läfse och Lompor är ungefär samma sak, goda dom med.
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Har ingen aning om vad "lomper och läfser" är för något.Ja, lomper och läfser (värmländska) är samma sak![]()
Har ingen aning om vad "lomper och läfser" är för något.
Ett slags Norskt tunnbröd är det.

Lompe – norskt tunnbröd – Tasteline
Ett fantastiskt gott norskt tunnbröd som ofta används som korvbröd i vårt grannland.

TackEtt slags Norskt tunnbröd är det.
![]()
Lompe – norskt tunnbröd – Tasteline
Ett fantastiskt gott norskt tunnbröd som ofta används som korvbröd i vårt grannland.www.tasteline.com
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.
Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.
Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.
Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.
Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.
Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.
Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.
Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.
Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
Jag brukar köra en förenklad variant med hackad ölkorv och pulvermos, kallar den "tattar-lapp-kojs"
Äppelkärlek kan rekommenderas!Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
Blev riktigt sugen så det blev hemmagjorda läfser med brunost och smör till kvällsmat.
Liknande trådar
- Svar
- 15
- Visningar
- 4 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg