Vilken (god) maträtt tar ni alltid med er ut?

Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)
 
Preferenserna ändras med tiden. För ett par år sedan skrev jag i denna tråd att chili con carne alltid var med, men den har numera ersatts som favorit.


Nya middagsfavoriten är "mosbricka".
1 st kryddig ölkorv a 50 g.
80 g pulvermos.
100 g bostongurka (kanske 10-15 g efter torkning).
20-25 g rostad lök.
2 portionspåsar ketchup.

Korven skivas upp hemmavid.
Tillsätt varmt vatten och låt stå fem minuter.
Rör sedan ner den rostade löken och tillsätt ketchup.

Gott, mättande och enkelt.
Puritanen tigger såklart åt sig en äkta papplåda från kiosken =)


Jag brukar köra en förenklad variant med hackad ölkorv och pulvermos, kallar den "tattar-lapp-kojs"
 
Äppelkärlek (torkad och sedan tillagad) har blivit ett måste som en av middagarna på fjällturerna de senaste fyra åren. Sidfläsktärningar, äppelbitar, purjolök och mycket timjan steks och äts med potatismos. Vill minnas att rätten fanns som recept i Allt om Mat på 70/80talet.
Äppelkärlek kan rekommenderas!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips