Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Vad lagar ni på stormköket?
- Trådstartare musse592
- Start datum
Första dagarna: bacon! Kombineras enkelt med pasta och varma koppen.
Senare: torrfoder i alla möjliga varianter. Knorr spaghettiria är mycket mat för pengarna. Real och Blå Band har båda levererat frystorkat till försvaret.
Sent from my fucking telephone using Tapatalk
Senare: torrfoder i alla möjliga varianter. Knorr spaghettiria är mycket mat för pengarna. Real och Blå Band har båda levererat frystorkat till försvaret.
Sent from my fucking telephone using Tapatalk
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Blå band Veg köttfärs
Flera dagar kör jag med Veg köttfärs från blå band. Börja bli svår att hitta nu mer men står sig mycket bra. Blå bands tomatsoppa kan man leka med som soppa och gryta.
Första dagarna: bacon! Kombineras enkelt med pasta och varma koppen.
Senare: torrfoder i alla möjliga varianter. Knorr spaghettiria är mycket mat för pengarna. Real och Blå Band har båda levererat frystorkat till försvaret.
Sent from my fucking telephone using Tapatalk
Flera dagar kör jag med Veg köttfärs från blå band. Börja bli svår att hitta nu mer men står sig mycket bra. Blå bands tomatsoppa kan man leka med som soppa och gryta.
Sojakuddar kokta i buljong och torkad purjo. Rör i pulvermos. Toppa med lingonsylt. Gott
Pasta med buljong, dillpulver och pinjenötter. Gott
Pasta med röda linser och tomatpuré.
Pasta med sojagranulat och tomatpuré.
Torkad svamp funkis till det mesta.
En burk vita bönor i tomatsås går bra med vitt bröd.
Pasta med buljong, dillpulver och pinjenötter. Gott
Pasta med röda linser och tomatpuré.
Pasta med sojagranulat och tomatpuré.
Torkad svamp funkis till det mesta.
En burk vita bönor i tomatsås går bra med vitt bröd.
Nästan enbart:
# Pasta
# Lyxpasta - pasta med grönsaker
# Vatten till pulvermos
# Kaffe
# Nudlar
# Pasta
# Lyxpasta - pasta med grönsaker
# Vatten till pulvermos
# Kaffe
# Nudlar
Kokar vatten till svällning i grytmysare av färdigblandade portioner med smörfräst bulgur, torkade citronskal, dito auberginstrimlor och pumpafrön, alternativt någon sorts torkad tomatröra med hackade oliver och purjolök.
Ljummar upp vatten till svällning av hummous att ätas med ovanstående, alternativt smular torkad parmaskinka över alltihop.
Kokar färdigblandade portioner av smörfräst basmatiris med små linshalvor (samma koktid på bägge -10 min direkt alt. 3 min + 10 min i grytmysare), torkade grönsaker, sesamfrön eller valnötter, kokosmjölkpulver och thaikryddor. Växlar om linserna med torkade asiatiska småräkor, men de blir sega av kokning och får svälla separat.
Kokar upp andra hemtorkade/hemblandade grytor, huvudsakligen med den sortens ingredienser.
Naturligtvis pressar FÄRSK vitlök öve det mesta av ovanstående
Ljummar upp vatten till svällning av hummous att ätas med ovanstående, alternativt smular torkad parmaskinka över alltihop.
Kokar färdigblandade portioner av smörfräst basmatiris med små linshalvor (samma koktid på bägge -10 min direkt alt. 3 min + 10 min i grytmysare), torkade grönsaker, sesamfrön eller valnötter, kokosmjölkpulver och thaikryddor. Växlar om linserna med torkade asiatiska småräkor, men de blir sega av kokning och får svälla separat.
Kokar upp andra hemtorkade/hemblandade grytor, huvudsakligen med den sortens ingredienser.
Naturligtvis pressar FÄRSK vitlök öve det mesta av ovanstående
Kokar vatten till svällning i grytmysare av färdigblandade portioner med smörfräst bulgur, torkade citronskal, dito auberginstrimlor och pumpafrön, alternativt någon sorts torkad tomatröra med hackade oliver och purjolök.
Ljummar upp vatten till svällning av hummous att ätas med ovanstående, alternativt smular torkad parmaskinka över alltihop.
Kokar färdigblandade portioner av smörfräst basmatiris med små linshalvor (samma koktid på bägge -10 min direkt alt. 3 min + 10 min i grytmysare), torkade grönsaker, sesamfrön eller valnötter, kokosmjölkpulver och thaikryddor. Växlar om linserna med torkade asiatiska småräkor, men de blir sega av kokning och får svälla separat.
Kokar upp andra hemtorkade/hemblandade grytor, huvudsakligen med den sortens ingredienser.
Naturligtvis pressar FÄRSK vitlök öve det mesta av ovanstående![]()
Jisses vilken avancerad lyx. Låter onekligen gott.
Flera dagar kör jag med Veg köttfärs från blå band. Börja bli svår att hitta nu mer men står sig mycket bra. Blå bands tomatsoppa kan man leka med som soppa och gryta.
Blå band har bra grejer. De har även en vegetarisk Carbonara vi brukar köra på och en Chili sin Carne som är pefekt att laga till bag in boil ris.
Haha, "lyxen" är lättköpt och absolut inte "avancerad", den kräver lite förberedelser men allt är lika lätt att få ätligt i fält som färdiga påsar med frystorkat. Koka upp vatten måste man ju i bägge fallenJisses vilken avancerad lyx. Låter onekligen gott.
En enkel bas är ju alltid bekväm: basmatiris (kortare koktid än det vanliga), bulgur, couscous (ingen koktid alls, bara svällning) eller mycket tunna nudlar (som blir klara på 2-3 minuter) som man slänger direkt i soppan/grytan för att inte koka pastavatten i onödan. Små halverade linser (kort koktid) och nötter/mandel/frön i alla former är heller aldrig fel, och en halv påse kokosmjölkpulver och/eller lite färsk vitlök eller ibland citron kan få det mesta i grytan att smaka gudomligt.
Men eftersom du kommer att cykla genom bebodda trakter kan du ju till skillnad från oss stackars fjällvandrare frossa i lokala färska råvaror (grönsaker, frukt, youghurt...) som "överbyggnad" - DET kallar jag lyx
Enkel lätt mat
1) Pasta med hemgjord pesto (utan parmesan då denna oxiderar i peston), parmesan att riva i.
2) Kyckling (torkad) med rödcurry och ris. Det finns färdiga kryddpaket innehållande röd currypasta, kokosmjölkspulver, torkad chili, kaffirblad att köpa i asiatiska matbutiker. Räcker till 2 STORA portioner och kostar ca 15 kr.
3) Jansons frestelse. Torkade potatisstavar, gräddpulver, torkad anschovis.
4) Svamprisotto. Torkade trattkantareller, arborioris, parmesan, buljongtärning, vinsyra, socker
5) Pinnbröd. Färdig scones/pizzamix
6) Svampomelett. Torkade trattkantareller, äggpulver, gräddpulver, parmesan, torkad purjolök
1) Pasta med hemgjord pesto (utan parmesan då denna oxiderar i peston), parmesan att riva i.
2) Kyckling (torkad) med rödcurry och ris. Det finns färdiga kryddpaket innehållande röd currypasta, kokosmjölkspulver, torkad chili, kaffirblad att köpa i asiatiska matbutiker. Räcker till 2 STORA portioner och kostar ca 15 kr.
3) Jansons frestelse. Torkade potatisstavar, gräddpulver, torkad anschovis.
4) Svamprisotto. Torkade trattkantareller, arborioris, parmesan, buljongtärning, vinsyra, socker
5) Pinnbröd. Färdig scones/pizzamix
6) Svampomelett. Torkade trattkantareller, äggpulver, gräddpulver, parmesan, torkad purjolök
Vad gott det låter!1) Pasta med hemgjord pesto (utan parmesan då denna oxiderar i peston), parmesan att riva i.
2) Kyckling (torkad) med rödcurry och ris. Det finns färdiga kryddpaket innehållande röd currypasta, kokosmjölkspulver, torkad chili, kaffirblad att köpa i asiatiska matbutiker. Räcker till 2 STORA portioner och kostar ca 15 kr.
3) Jansons frestelse. Torkade potatisstavar, gräddpulver, torkad anschovis.
4) Svamprisotto. Torkade trattkantareller, arborioris, parmesan, buljongtärning, vinsyra, socker
5) Pinnbröd. Färdig scones/pizzamix
6) Svampomelett. Torkade trattkantareller, äggpulver, gräddpulver, parmesan, torkad purjolök
Tipsa gärna hu du torkar ansjovis utan att hela lägenheten stinker fisk, skilsmässan hängde i luften när jag försökte
Liknande trådar
- Svar
- 42
- Visningar
- 9 K
- Svar
- 15
- Visningar
- 9 M
- Svar
- 19
- Visningar
- 5 M
- Svar
- 21
- Visningar
- 3 M
- Svar
- 31
- Visningar
- 2 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg