Torkat kött småprickigt??

Näsa och tunga!

Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!
 
Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!

Lukt o smaktest gav inga negativa svar......
 
Så där blir ju torkat nötkött alltid efter ett par dar (iaf sånt man köper vacumpackat på citygross. Kan tillägga att hållbarheten är begränsad när man tagit ut biten ur paketet. Fettet härsknar). Peta loss ett korn och känn på det. Känns det hårt som ett saltkorn så är det ett saltkorn. Mögel och bakterier bildar inga hårda korn. Smaka på kornet om du fortfarande är osäker. Smakar det mögel eller bakterier så spotta ut det.

Smaklig spis :)
 
Tips o trix

Har jobbat i livsmedelsbutik ett antal år. Jag tror att det är salt som har torkat och kristalliserat.
Har sett detta fenomen ett antalgånger.
Du kan testa följande:
Skölj av köttet i kallt vatten. Ta vanligt salt och gnid in biten. Syfte: Längre hållbarhet.

Om du har t ex en bit rökt skinka i kylskåpet i någon vecka så kan den kännas "slemmig & klippig" efter ett tag. Produkten har börjat att brytas ner. Detta kan förhindras med ovanstående metod. I alla fall ett tag.
 
Har själv käkat det tidigare nämnda torkade oxköttet från Willys (utländskt köttfabrikat) och sett samma vitprickighet. Har aldrig haft några problem med att käka det.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips