• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torkat kött småprickigt??

Köpte en liten bit vakuumpackat torkat oxkött på Citygross. Gjorde som jag alltid brukar göra och klippte upp plasten och virade in köttet i en kökshandduk. När jag tog fram det drygt 4-5 dar senare så märker jag att ena änden börjar bli lite vitprickigt, inga stora prickar men ändå.
Ska jag skära väck det prickiga partiet o isåfall hur mycket eller vad ska jag göra??
 

Bilagor

Hur har köttet förvarats?!
Varför tog Du ur det ur vacuumförpackningen?!

Ser ut att vara vitmögel, om prickarna har kommit i efterhand. (spekulerar bara)

/Peter
 
Hur har köttet förvarats?!
Varför tog Du ur det ur vacuumförpackningen?!

Ser ut att vara vitmögel, om prickarna har kommit i efterhand. (spekulerar bara)

/Peter
Japp lär ju vara vitmögel, jag har gjort såhär senaste 10-12 åren och bitarna brukar va fina så länge dom räckt som mest upp till 20-22 dar......

Köttet har förvarats invirat i en kökshandduk i rumstemperatur
 
vitmögel

visst är det vitmögel.

Jag är inte helt säker men har för mig att vitmögel börjar växa innifrån och utåt. (har utbildat mig i livsmedelshantering en gång för länge sedan).

Vilket innebär att det är ingen idé att skära bort det för att bli av med det.
Innebär i så falll att det finns en hel del vitmögen som inte syns inni i köttet.

Hur det kom dit?

Fanns med all säkerhet i köpptet innan du öppnade och genom det syre det fick när du öppnade förpackningen så började det växa.

Är det farligt?
Nej inte mycket. Har man känslig mage kanske. Ser dock inte så gott ut att äta och kan ge viss bismak.

MVH
zzeezz
 
Jag köpte också en bit torkat oxkött (i en Willys-butik, utländskt kött var det iaf), den drabbades också av samma prickar några dagar efter jag öppnat vakuumförpackningen. Förvarade min i en plastpåse i kylen. Det går nog rätt snabbt att få bakterier från händerna att få fäste, se t ex var de flestas smörgås-ostar brukar börja mögla, precis där man håller i den.

(Och om även jag får frågan varför jag tog ut köttet ur vakuumförpackningen, så var det för att lättare kunna äta av köttbiten...)
 
Skulle tro att det är saltutfällningar. Vanligt att det ser ut som vita små prickar eller att en hel yta blir lite småvit.
 
Köpte en liten bit vakuumpackat torkat oxkött på Citygross. Gjorde som jag alltid brukar göra och klippte upp plasten och virade in köttet i en kökshandduk. När jag tog fram det drygt 4-5 dar senare så märker jag att ena änden börjar bli lite vitprickigt, inga stora prickar men ändå.
Ska jag skära väck det prickiga partiet o isåfall hur mycket eller vad ska jag göra??
Jag skulle gå tillbaka till citygross och få nytt, alternativt kasta hela biten - dumt att chansa. Om det är bakteriekolonier av okänt ursprung kan det bli obehagliga/farliga konsekvenser av att äta. Om det är bakteriekolonier som syns med ögat så är de stora, och då är det sannolikt att det finns osynliga kolonier på andra ställen.

Men visst kan vara salt eller whatevver.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
Jakan Hållbarhet på torkat kött Friluftsmat 5
johnny76 Torkat kött Friluftsmat 54
snabel Torka kött Friluftsmat 3
Nyman Var hittar man torkad frukt/grönsaker/kött Friluftsmat 4
Hur torka kött?? Friluftsmat 3
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2

Liknande trådar

Logga in

Tips!