Torkat kött småprickigt??

Näsa och tunga!

Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!
 
Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!

Lukt o smaktest gav inga negativa svar......
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Så där blir ju torkat nötkött alltid efter ett par dar (iaf sånt man köper vacumpackat på citygross. Kan tillägga att hållbarheten är begränsad när man tagit ut biten ur paketet. Fettet härsknar). Peta loss ett korn och känn på det. Känns det hårt som ett saltkorn så är det ett saltkorn. Mögel och bakterier bildar inga hårda korn. Smaka på kornet om du fortfarande är osäker. Smakar det mögel eller bakterier så spotta ut det.

Smaklig spis :)
 
Tips o trix

Har jobbat i livsmedelsbutik ett antal år. Jag tror att det är salt som har torkat och kristalliserat.
Har sett detta fenomen ett antalgånger.
Du kan testa följande:
Skölj av köttet i kallt vatten. Ta vanligt salt och gnid in biten. Syfte: Längre hållbarhet.

Om du har t ex en bit rökt skinka i kylskåpet i någon vecka så kan den kännas "slemmig & klippig" efter ett tag. Produkten har börjat att brytas ner. Detta kan förhindras med ovanstående metod. I alla fall ett tag.
 
Har själv käkat det tidigare nämnda torkade oxköttet från Willys (utländskt köttfabrikat) och sett samma vitprickighet. Har aldrig haft några problem med att käka det.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips