Torka skaldjur ??????

Att göra en god Bouillabaisse efter en dag i naturen vore gott. Att torka grönsaker, lök, fisk mm är inga problem. Men kan jag torka musslor eller andra skaldjur? Eller måste det bli burkar.

Med vänlig hälsning
Örjan
 
Vill man ha smaken av skaldjur så kanske det är bättre att försöka torka nogot mera köttigt tex bitar av krabba eller hummer.
 
Torka skaldjur och blötdjur...mm

Pga bakteritillväxten så skulle jag rekommendera dig att frystorka hemma i frysen. Skär i lagom tunna bitar, lägg på bakpapper eller folie på en tallrik eller en bricka och in i frysen.
Min erfarenhet är att räkorna inte blir så sega med den här metoden som med torkning. Musslorna har jag inte torkat på det här sättet ännu, men fisk fungerar utmärkt, liksom glass!

Go spis

Johan K
 
Tid?

Naturligtvis är det bättre om man kan frystorka, men hur länge skall man ha dem liggande på bricka innan de har torkat?
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips