Torka jordgubbar?

Har någon av er provat att torka jordgubbar? Jag har provat att torka i varmluftsugn med ca 35 grader. ca 5 mm skivor. Det funkade hyfsat, men tog lång tid, ca 16 timmar. Men jag tycker det är svårt att veta när de är torra riktigt. De blir liksom inte hårda utan känns lite sega och gummiaktiga.
Någon mer som försökt?
 
Har aldrig testat, men de jordgubbar som finns torkade i tex vissa müslityper är just sega och ganska mjuka, så det kanske är så jordgubbar blir. Hallon verkar bli frasiga i jämförelse.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Gott att göra kräm på!

Jag brukar torka jordgubbar på precis det viset som du beskriver. De blir lite sega. En jordgubbskräm på i solnedgången på en fjällsluttning är bland det bästa som finns.
 
Jag har torkat jordgubbar i vanlig ugn ca 50 grader över natten. De var också skivade i halvcentimetersskivor ungefär. De ska bli sådär mjuksega. Jag har förvarat dem i plastpåse i flera veckor utan att de har möglat eller blivit äckliga på andra sätt.
 
Konsistensen beror bla på innehållet av socker och protein. Jämför med konsistensen av russin som innehåller mycket socker.
 
torkade jordgubbar

Torkar också jordgubbar men något varmare, de blir inte så sega då utan mer frasiga. Dessa är jättegoda att blötlägga en stund och sedan koka med i gröten, då klarar man sig utan sylt//Marie
 
Jordgubbar

Torkar jordgubbar i rumstemperatur för andra året i rad. Förra årets avnjöts i hallon-blåbärs varmakoppen i Tarfalapasset. MUMS!
Sist trädde jag upp skivade gubbar på ståltråd och hängde upp, i år har vi (läs: sambon) byggt en torkställning.
I år hade jag problem med att de möglade under torkningen, men det beror nog enbart på att det fanns mögliga gubbar i asken när jag började skiva dem, så mögelsporerna hade nog redan fått fäste.
Annars ser jag inget problem med att låta dem ligga framme och torka i ca en vecka.
/ Davids flickvän
 
bygg en tork med en pappkartong, trä ramar med nät i och en hårtork. fungerar hur bra som helst och jordgubbarna tar inte alls lång tid att torka.

droppa några droppar balsamicovinäger på varje skiva innan dom torkas!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips