Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan. Om du inte vill slå av annons­blockering kan du istället stödja oss genom att teckna ett Plusmedlemskap - då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!

Torka jordgubbar?

Har någon av er provat att torka jordgubbar? Jag har provat att torka i varmluftsugn med ca 35 grader. ca 5 mm skivor. Det funkade hyfsat, men tog lång tid, ca 16 timmar. Men jag tycker det är svårt att veta när de är torra riktigt. De blir liksom inte hårda utan känns lite sega och gummiaktiga.
Någon mer som försökt?
 
Har aldrig testat, men de jordgubbar som finns torkade i tex vissa müslityper är just sega och ganska mjuka, så det kanske är så jordgubbar blir. Hallon verkar bli frasiga i jämförelse.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Gott att göra kräm på!

Jag brukar torka jordgubbar på precis det viset som du beskriver. De blir lite sega. En jordgubbskräm på i solnedgången på en fjällsluttning är bland det bästa som finns.
 
Jag har torkat jordgubbar i vanlig ugn ca 50 grader över natten. De var också skivade i halvcentimetersskivor ungefär. De ska bli sådär mjuksega. Jag har förvarat dem i plastpåse i flera veckor utan att de har möglat eller blivit äckliga på andra sätt.
 
Konsistensen beror bla på innehållet av socker och protein. Jämför med konsistensen av russin som innehåller mycket socker.
 
torkade jordgubbar

Torkar också jordgubbar men något varmare, de blir inte så sega då utan mer frasiga. Dessa är jättegoda att blötlägga en stund och sedan koka med i gröten, då klarar man sig utan sylt//Marie
 
Jordgubbar

Torkar jordgubbar i rumstemperatur för andra året i rad. Förra årets avnjöts i hallon-blåbärs varmakoppen i Tarfalapasset. MUMS!
Sist trädde jag upp skivade gubbar på ståltråd och hängde upp, i år har vi (läs: sambon) byggt en torkställning.
I år hade jag problem med att de möglade under torkningen, men det beror nog enbart på att det fanns mögliga gubbar i asken när jag började skiva dem, så mögelsporerna hade nog redan fått fäste.
Annars ser jag inget problem med att låta dem ligga framme och torka i ca en vecka.
/ Davids flickvän
 
bygg en tork med en pappkartong, trä ramar med nät i och en hårtork. fungerar hur bra som helst och jordgubbarna tar inte alls lång tid att torka.

droppa några droppar balsamicovinäger på varje skiva innan dom torkas!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips