Svindyr mat!!!

Ja en hel del:

Hej det var kul att du kunde svara.
Jag är på väg ungefär 2002 och har då en liten stund på mig att förbereda mig.
30 000kr i månaden låter väl mycket??? Har du då räknat ett totalbelopp inkl. utrustning och delat på fyra mnd???
Jag majlar dig en dag.
Svrivs: Dan Hansen
 
Torkade jordgubbar=godis

Passa på i jordgubbssesongen att torka jordgubbar. Skär i halvor och lägg med snittsidan uppåt på torkollor luftigt i solen. Blir som mjuka tuggkarameller, med kraftig jordgubbssmak, lite syrliga. Rekomenderas..

Anders V
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
billigare torrmat!

Jovisst är frystorkad mat dyr men man behöver inte köpa den de har i sportaffären. Spaghetteria finns i de flesta matvaruaffärer och är frystorkade pastarätter, finns mängder av dem och kostnaden är ca 18-20 kr styck och då är det riktigt stora portioner. Knorr (tillverkaren)säger att det skall vara två men till fjälls brukar man ju av någon anledning äta lite mer *ler*.
Kan rekommendera dessa rätter varmt, och jag skall själv ha med mig dem i Sarek i sommar. För övrigt är näringsvärdena i vissa fall BÄTTRE än exempelvis Wildlifes frystorkade mat...Lycka Till!
 
Jag ska se efter det nästa gäng.

Tack för ditt inlägg, det är bra att jag fortfarande kan få tipps och denna gången ska jag värkligen kolla opp detta.
Spaghetteria är det ett varumärke eller något annat?
Dan
 
Spaghetteria

Hej på dig Dan!
Jag är inte helt säker på stavningen, men Spaghetteria heter produkten stora röda förpackningar...Knorr tilverkar dem, om jag inte är helt fel ute....
 
Ingen ring...

Hej x-treme. Om du läser om slutet på Tinas inlägg så skrev hon 30000/man, inte mån. Alltså ca 7500:- per person och månad. Jag vet inte om det är superbilligt, men i alla fall rimligare.

Ha're!

PS Glöm inte din gurkmosare när du drar!DS
 
Skinnarmos isoleringstips provat

Jag kom precis hem från en fjälltur i Sarek och det var definitivt fortfarande riktig vinter där. Det blev drygt -30 någon natt. Men vi ville spara lite bränsle så vi provade ett tips från Ola Skinnarmo från utemagasinet om jag minns rätt. Det var att klä in pannorna med liggunderlag. När man sedan kokat upp sitt vatten (utan liggerunderlaget på) rör man i sin frystorkade mat, sättar pannan och locket i den egentillverkade isoleringen, sätter locket på och väntar. Detta gör att vattnet håller sig nära kokpunkten en längre stund och maten är i princip klar efter tio minuter, bara att röra om och äta. Beroende på typ av mat måste man ibland koka upp maten igen efteråt, men det går snabbt då den fortfarande är mycket varm.

Det här tipset har i alla fall sparat oss en helt bränsle och möda, för att inte tala om mindre kondens i tältet, när man kan ha locket på hela tiden. Bara ett tips värt att prova, kanske inte riktigt något för cykelturer i varma länder, men ett bra matlagningstips.

/Micke
 
bra kök

Många talar väl om hemtorkning och det gör de rätt i. Själv brukar jag torka t.ex. köttfärs och lök, men en annan sak som man spar massor med pengar på är ett vettigt kök och gott om bränsle. Med gas, bensin eller fotogen så är det inte några problem att koka linsrätter, steka pannkakor gjorda på billigt mix o.s.v.
 
torka själv

jag ska nog försöka gå tillbaka till att torka själv efter att ha
läst tipsen här. Är väl lite lat; därtill blir det lite rörigt
i bostaden. Köttfärs har jag prövat, men förmodligen torkade jag den inte tillräckligt. Ska det bli små sega kakor eller ska den pulvriseras
helt?

Torkade en gång purjolök med gott resultat, men, men: den
sprider en hel del lukt, vilket kanske är orätt mot andra
på den långa tågresan. Så jag lämnade den hemma.

Av butiksfärdig mat har jag lyckats bäst med Knorrs pastapåsar.
Bäst av dem, men lite, lite knölig att tillreda i mitt lilla kärl,
är Prosciutto, som har en mycket mild och fin smak.
de andra är nog lite snett kryddade. Önskar större portioner.
Har flera år drygat ut med snabbris, men övergick på
senaste Norge-vandringen till potatismos (den sort som
kräver mjölk), oväntat god och mättande, eller snabbnudlar,
gärna sådana där med en lite buljongpåse.

il C.
 
Utomlands

Var i Italien i våras och skulle ut på topptur. Letade därför upp frystorkat i affären. Hittade stora påsar med pasta och sås (liknande Spagetteria som nämnts ovan) Dessa påsar räckte gott och väl till två och fanns i många goda sorter (Italienarna kan ju det här med pasta:) )

Köpte i alla fall med mig en hel bärkasse hem som jag fortfarande inte gjort slut på. Det fina med dessa påsar var att de bara kostade 7-8 kronor i jämförelse med de svenska på mellan 20-30 kr. Påsarna klarar sig ju i ett par år dessutom så det är bara att handla.

Så tipset blir alltså: Kånka hellre hem frystorkat från utlandet än den där "billiga" spriten man ändå aldrig dricker upp.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips