Sådär. Nu är den här färdig.
stabbat buck eye burl, läder, stabbat rötad björk. Bladet gjorde jag av o1 stål. Hoppas ni gillar
Fantastiskt vacker kniv måste jag säga. Riktigt riktigt fin.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
re
Tackar Lasse. Det var snälla ord o värmer
Tackar Lasse. Det var snälla ord o värmer
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Stålkvalitet?
Undrar om någon vänlig själ har en susning om denna knivs stålkvalitet. Det var den allra första kniv jag köpte, i Österrike för 20+ år sedan, och funderar nu på att byta ut det sjukt osköna handtaget och sedan ev låta den arbeta lite till skogs. Har dock aldrig använt den och vill inte lägga tiden om det är något mjukt skitstål, vilket jag hyser vissa misstankar om. Bladet har annars potential formmässigt tycker jag, man kan ju ta ner fronten till en drop point eller dylikt. Det står "Hubertus Solingen" och Rostfrei på bladet.
Undrar om någon vänlig själ har en susning om denna knivs stålkvalitet. Det var den allra första kniv jag köpte, i Österrike för 20+ år sedan, och funderar nu på att byta ut det sjukt osköna handtaget och sedan ev låta den arbeta lite till skogs. Har dock aldrig använt den och vill inte lägga tiden om det är något mjukt skitstål, vilket jag hyser vissa misstankar om. Bladet har annars potential formmässigt tycker jag, man kan ju ta ner fronten till en drop point eller dylikt. Det står "Hubertus Solingen" och Rostfrei på bladet.
Bilagor
Undrar om någon vänlig själ har en susning om denna knivs stålkvalitet. Det var den allra första kniv jag köpte, i Österrike för 20+ år sedan, och funderar nu på att byta ut det sjukt osköna handtaget och sedan ev låta den arbeta lite till skogs. Har dock aldrig använt den och vill inte lägga tiden om det är något mjukt skitstål, vilket jag hyser vissa misstankar om. Bladet har annars potential formmässigt tycker jag, man kan ju ta ner fronten till en drop point eller dylikt. Det står "Hubertus Solingen" och Rostfrei på bladet.
Henjon, även om samlarvärdet oftast är lågt på Solingen knivar, så tycker iallafall jag att kniven har ett värde som den är.
Vill du ha ngt för skogen,varför inte en Mora Robust?
Kostar 89:50 på Bauhaus.
Mikael
Henjon, även om samlarvärdet oftast är lågt på Solingen knivar, så tycker iallafall jag att kniven har ett värde som den är.
Vill du ha ngt för skogen,varför inte en Mora Robust?
Kostar 89:50 på Bauhaus.
Mikael
Koka ord från Mikael där!
Tar man bort nostalgifaktorn så har ni självklart (!) rätt, men det är just det att kniven, som idag ligger och samlar damm, skulle kunna bli en "kompis" igen. Jag har alldeles för många knivar redan som är bättre rent funktionsmässigt (är dock ingen Mora-kille ;-), det skulle bara kännas gött att få återuppleva sin första kniv i en ny och modernare tappning. Ser inte värdet i att låta knivar samla damm om man inte tycker de är särdeles vackra. Så återigen, någon som vet vad det är för stål?
En snabb fråga. Passar stålet i en gammal Öberg-fil till att göra en stickkniv av? Eller
är det för skört?
Kjell
Om jag har förstått det här med filar som knivämnen, så passar nyare filar inte bra till knivar.
Äldre amerikanska filar, typ hundra år eller äldre ska visst vara bra.
Mikael
Om jag har förstått det här med filar som knivämnen, så passar nyare filar inte bra till knivar.
Äldre amerikanska filar, typ hundra år eller äldre ska visst vara bra.
Mikael
Ok, tack! Då får jag fundera vidare.
Kjell
re
Hej Kjell.
Kan bara säga att är det en gammal öbergare så är det riktigt bra att göra knivblad av. Har gjort det själv o det blev ett jäkla bett i stålet o var lätt att härda till 60-62 hrc. Höll skärpan bra också så kör hårt om det nu är en gammal öbergare
Tror kolhaltena på dessa ligger på ca 1 procent.
mvh Kimmo
Hej Kjell.
Kan bara säga att är det en gammal öbergare så är det riktigt bra att göra knivblad av. Har gjort det själv o det blev ett jäkla bett i stålet o var lätt att härda till 60-62 hrc. Höll skärpan bra också så kör hårt om det nu är en gammal öbergare
mvh Kimmo
re
henjon, det kan vara 440 c stål i den kniven o det är fullt dugligt stål även om det inte är detr bästa.
henjon, det kan vara 440 c stål i den kniven o det är fullt dugligt stål även om det inte är detr bästa.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg