Mmm, de har ju dock en tendens att bete sig illa på elden.
Illa? De blir kanske lite ömtåliga när man eldar i botten på dem, men annars fungerar det ju utmärkt att bara koka upp vatten på elden.
Mmm, de har ju dock en tendens att bete sig illa på elden.
Inte nödvändigtvis, muggen blir inte varmare än vattnet, dvs 100 grader.Mmm, de har ju dock en tendens att bete sig illa på elden.
Ta 'vilkensomhelst' konservburk i passande storlek, och nyp in ev. vassa kanter med tång. Trangias tamoj funkar att hålla med/i.
valdemar
Vad är det för beläggning på insidan av konservburken? Jag tror att det kan vara risk för läbbiga metaller som inte gillar att bli kokade, men just nu kommer jag inte på vad faran är eller var jag läst det, bara en instinktiv reaktion - inte nödvändigtvis faktabaserad! Men det kommer nog något inlägg som reder ut detta snart! Eller så gör jag det själv...
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=55057
Dom flesta moderna burkarna är gjorda i ihopfalsad aluminium idag - och den ihopfalsningen kan göras helt gastätt.
Möjliga problemet är att burkarna invändigt ofta har någon form av tunn plastskikt som kan påverka maten om det blir vidbrännande hett - men å andra sidan brukar inte så många vilja ha den delen som är vidbrännd heller...
Rusta är inte mig favoritbutik men jag var där förra veckan i ett annat ärende
![]()
http://www.rusta.se/matt_0_5l_rostfritt_p80251052.html
40 kronor är klar överkomligt, även om man kanske behöver använda våld för att få bort det stora handtaget
Per