Muurikkarecept

Allt man gör i vanliga fall på spisen kan man göra på en murikka. Allt blir dubbelt så gott. Mycket smör är ett måste.
 
Viltrulle.

Har ni några bra recept för Muurikka?

Stek renskav (Allt viltkött funkar) i smör ihop med lök och pepparmix, Lägg sallad i botten på ett mjukt tunnbröd, sen rejält med kött, toppa med vitlöksås (en burk creme fraiche och en pressad vitlöksklyfta,lite salt och en nypa socker)) och lite lingonsylt. Rulla ihop, ät. En höjdare!

Erik.
 
JAg toppar

Souvas, ganska tunna skivor, färska champinjoner eller ännu hellre kantareller (eller annan svamp), lök. Stek tills det är klart. I med grädde och chreme fraiche, svartpeppar, salt och lite lingon.

Serveras med potatismos (det är svårt att göra på muurika) gärna mandelpotatis med västerbottens ost i;.)

Smaskens!
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.
Renskavskebab (hackad lök, svamp, creme fr)

Olika typer av wok, t.ex fläskfilé + frysta wokgrönsaker + kokosmjölk

Pannkakor (smet i PET-flaska)

Pommes (frysta i påse)

Hamburgare
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips