Mjukkonserv

Lite nyfiken hur ni värmer mjukkonserver.

Har testat påse som avger värme och den funkar bra.

Men då jag värmer på stormkök vill man slippa disken när maten ändå finns i en påse. De få gånger jag testat med att ställa påsen i kokande vatten upplever jag problem som grytan är oftast förliten och maten ovan vattenlinjen blir nästan inte varm. Det tar lång tid.
 
De e bara o inse att värmepåse är enda alternativet liksåm
om du inte kan ha påsen i grytan.

Om man kan så är knepet att ångkoka påsen där inne med locket på för jämn värme över hela
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Det är ofta jag bara tar lite vatten, 1 cm (för att spara på vatten i California-bilen), kokar upp hela påsen under lock och låter stå i 5 min. Alltid blivit varmt...
 
Tack

De e bara o inse att värmepåse är enda alternativet liksåm
om du inte kan ha påsen i grytan.

Om man kan så är knepet att ångkoka påsen där inne med locket på för jämn värme över hela

Ja tack för svar.
Konservpåsen i grytan kräver en stor gryta eller vid gryta. Måste erkänna att jag blev förvånad över hur lång tid det tar att värma konservpåsen i vatten. Tänkte mig nog någon hittat på något smart. Men å andra sidan man har diskat grytor tidigare.
 
Vik påsen på mitten och ställ den i kastrullen. Fyll upp med vatten och koka upp. Aldrig haft problem med det..
I fält värmer vi två påsar åt gången på så vis.
 
Typ. Gör om och gör rätt. Tar åt mig och skall fortsätta testa.
Vilken gryta använder du? Själv har jag haft Trangia 27.

Bara kört dom i försvarets Soldatkök 10. Dvs Optimus Solo-grytan. Lite högre än trangiakärlen, men borde fungera det med. Vänd den efter en stund om den inte kommer ner helt under vatten. Eller ha lock på.

Behöver inte ens koka vattnet. Räcker att det blir rejält varmt och sen låta det stå en stund och dra ett tag. Så spar man gas också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips