Mjukkonserv

Lite nyfiken hur ni värmer mjukkonserver.

Har testat påse som avger värme och den funkar bra.

Men då jag värmer på stormkök vill man slippa disken när maten ändå finns i en påse. De få gånger jag testat med att ställa påsen i kokande vatten upplever jag problem som grytan är oftast förliten och maten ovan vattenlinjen blir nästan inte varm. Det tar lång tid.
 
De e bara o inse att värmepåse är enda alternativet liksåm
om du inte kan ha påsen i grytan.

Om man kan så är knepet att ångkoka påsen där inne med locket på för jämn värme över hela
 
Det är ofta jag bara tar lite vatten, 1 cm (för att spara på vatten i California-bilen), kokar upp hela påsen under lock och låter stå i 5 min. Alltid blivit varmt...
 
Tack

De e bara o inse att värmepåse är enda alternativet liksåm
om du inte kan ha påsen i grytan.

Om man kan så är knepet att ångkoka påsen där inne med locket på för jämn värme över hela

Ja tack för svar.
Konservpåsen i grytan kräver en stor gryta eller vid gryta. Måste erkänna att jag blev förvånad över hur lång tid det tar att värma konservpåsen i vatten. Tänkte mig nog någon hittat på något smart. Men å andra sidan man har diskat grytor tidigare.
 
Vik påsen på mitten och ställ den i kastrullen. Fyll upp med vatten och koka upp. Aldrig haft problem med det..
I fält värmer vi två påsar åt gången på så vis.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Typ. Gör om och gör rätt. Tar åt mig och skall fortsätta testa.
Vilken gryta använder du? Själv har jag haft Trangia 27.

Bara kört dom i försvarets Soldatkök 10. Dvs Optimus Solo-grytan. Lite högre än trangiakärlen, men borde fungera det med. Vänd den efter en stund om den inte kommer ner helt under vatten. Eller ha lock på.

Behöver inte ens koka vattnet. Räcker att det blir rejält varmt och sen låta det stå en stund och dra ett tag. Så spar man gas också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips