Ketchup/Senap

Hej!

Vet någon om domdär små ketchup och senaps "påsarna" går att köpa någonstans? Alltså sådana som man får på vissa hamburgerbarer.
Dom funkar ju bra i rumstemperatur, och är ju attans praktiska att ha med på resor och utflykter.

Eller måste man kanske tjata sig till dom på någon hamburgerbar, dom är väl gratis där men man vill ju inte be om 20 st när man ska äta.

Tacksam för tips.

Johnny
 
Beror väl på hur (o)ärlig du är, men de där påsarna brukar väl ligga ute i restaurangerna så att man kan hämta valfritt antal själv...?

Annars lär det funka minst lika bra med en liten plastburk eller liknande med ketchup från en vanlig flaska. Med tanke på hur stor andelen socker är i ketchup och senap behöver du knappast vara orolig för att det ska bli dåligt. Flaskorna förvaras ju dessutom i rumstemperatur i butikerna.

//Daniel
 
Eller köp egna småtuber och fyll på hemma:
tuber_m.jpg
 
azog; sa:
Beror väl på hur (o)ärlig du är, men de där påsarna brukar väl ligga ute i restaurangerna så att man kan hämta valfritt antal själv...?

Annars lär det funka minst lika bra med en liten plastburk eller liknande med ketchup från en vanlig flaska. Med tanke på hur stor andelen socker är i ketchup och senap behöver du knappast vara orolig för att det ska bli dåligt. Flaskorna förvaras ju dessutom i rumstemperatur i butikerna.

//Daniel

Nu för tiden har väl de flesta Ketchuppumpar,
Jo, flaskorna förvaras i rumstemp, men öppnad flaska skall förvaras i kyl, går med annan flaska/burk om man är ute någon dag, men en vecka i sommarvärme ?
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Portionspåsarna finns för de som ska ta med sig maten. Jag brukar be att få köpa tio tjugo påsar när jag tar en burgare någon gång innan turen och brukar då få de jag behöver gratis.

En stor poäng med dessa påsar är att man kan lägga dem i vattnet under uppkoket av vatten så hinner ketchupen tina om den skulle ha frusit. Min erfarenhetr säger att ketchup i flaska kan bli svårt under vintern om det är riktigt kallt.

/Andraes
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips