Kaffefråga igen

Jag tänkte mala mit kokkaffe själv.
Normalt föredrar jag ett riktigt mörkrostat kaffe.
Går det bra att använda?
Jag har en Bosch kaffekvarn där jag kan ställa grovleken mellan 1-6. Vilken malningsgrad skall jag använda?
/Martin
 
Franskrostat

Franskrostat kokkaffe blir alldeles utmärkt. Det hade min kamrat med i fjällen. Han hade beställt malningen på en kaffehandel i Stockholm.

Gissar att du får pröva dig fram med malningsgraden. Finare pulver borde ge mera sting per kaffeböna men det tar kanske längre tid innan sumpen sjunker.

Det finns en mycket lång gammal kaffetråd någonstans här på Utsidan. Där bör du hitta en del info.

Thure
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Re: Re: Bra kaffetråd

Martin O; sa:
Trevlig läsning, Thure. Desvärre tyckte jag att det inte blev något vettigt sagt. (Verkar inte vara någon större skillnad på kaffetråd och kafferep) :)
/Martin

då har du inte läst noga, tråden behandlar det mesta om kaffe.. ;)
 
Och snart är den här tråden lika fylld av kärnfulla faktainlägg!!:)

En gissning var att kaffet som köptes i Stockholm köptes på Sibyllans Kaffehandel eller vad den nu heter nära Östermalmstorg. Har dock själv handlat lite mörkare rostat kaffe där och med malning för kokning. Det blev rätt sumpigt dessvärre, trots att de är experter.

Det enklaste är att provmala lite och kolla om det ser ut som vanligt kokmalet kaffe väl? "Köpekaffe" funkar ju perfa både hemma och i skogen.
 
Testresultat

Testade att mala Zoegas Mollbergs blandning på näst grövsta läget för att få högre sjunkhastighet på sumpen.
Jag kokade mig en utsökt kanna kokkaffe på elspisen i köket. Det borde gå lika bra fältmässigt.

/Martin
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips