Kaffe

Hur tillagar ni kaffet under vandringen?? vilket är bäst??

Kok-kaffe för all del men är inte risken stor att det kokar över om man kör på Trianga spritkök där man inte kan reglera värmen så bra?? frystorkat är ju riktigt tråkigt.

Funderar på en filterhållare och brygga i termos.

Vad har ni för erfarenheter med denna viktiga dryck??
 
Oj oj, här finns bränsle för en lång och infekterad tråd :)

Jag brukar faktiskt köra med snabbkaffe men även kok. Det senare är såklart att föredra smakmässigt, men då måste man ju bära med en panna förståss.. Så kok på korta turer och snabbkaffe på längre för min del :cool:
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Oftast blir det snabbkaffe men ibland tar jag med mig kokkaffe. Desutom vill jag ha mjölk i mitt kaffe så det brukar få följa med en liten tom filmburk som man kan lägga lite torrmjölk & vatten i sedan är det bara att skaka... och njuta....
 
Både och

Brukar ha med både snabbkaffe och kokkaffe, det senare avnjutes på morgonen och kokas i vanliga Trangia-kastrullen. Använde "riktiga" kaffepannan ett år, men kaffet smakade varken bättre eller sämre för det. Ingen risk att koka över om man bara har lite koll!

Snabbkaffet (med en skvätt pulvermjölk i) plockar jag fram när jag vill ha kaffe enkelt och - snabbt. (Brukar ha termos med hett vatten i ryggsäcken.)
 
Vandring i skog: Kaffepanna, kokaffe.
Vandring i fjäll: Inget kokaffe för jag vill inte dra med mig kaffepanna. Koka i öppen kastrull är inte samma och kaffet ger en fet beläggnng i kastrullen. Diskar inte med diskmedel.

Lösningen blev snabbkaffe som smakar bark och detta har lett till att det som gäller i dag är Chai kryddat Indiskt thé.
 
Jag förstår ingenting...

Man orkar inte bära en ynklig kaffepanna och väljer att vara utan kaffe en vecka????

Själv har jag alltid kokkaffe, utom när jag är på kortkort tur och bara har termos. Fast då är det ju bara en promenad, eller i alla fall halvdagsvariant det handlar om.
 
Mezzner; sa:
Man orkar inte bära en ynklig kaffepanna och väljer att vara utan kaffe en vecka????

Alltså, känner att jag kanske var lite otydlig...det är ju inte så att jag inte orkar bära med kaffepannan.

Mera att jag sorterat bort den eftersom jag ... ehh... kokat i vanlig gryta och sedermera *host* slöat ner mig och börjat med snabbkaffe....

Ska genast skärpa mig och börja ta med en riktig kaffepanna på samtliga turer. Tack för åthutningen farbror Mezzner, den behövdes ;)


[Edit]Stavfel[Edit]
[Ändrat av öringen 2006-06-21 kl 09:07]
 
Renbogen, nej du! Jag skär bort allt kött och hänger benen i närmaste björk. På väg att bli UL alltså!
 
Roland; jag tänkte just det först när jag läste att du lämnade kaffepannan. Ett bogblad är ju riktigt trist att släpa omkring. Å andra sidan är det ett bra ställe att förvara köttet på...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips