Jägarnas "Puppa"

Utrustning som säljs på Tradera med M-nummer (Försvarsmakten inventariemärkning) är stulna

Är du säker? Jag har köpt "militärt överskott" i någon av alla de webbutiker som säljer sånt, med M-nummer och kronmärkning. Det känns märkligt att ett sånt "överskottsbolag" skulle komma över ett stort parti stöldgods och att FM skulle låta bli att leta efter det.
 
Ok, sant. Militär utrustning som är utrangerad säljs på ÖoB och liknande ställen. M39, M59, LK35 och liknande materiel som inte används längre.

Jag vet att vissa butiker även säljer M90-uniformen men de gånger jag stött på dem så är de inte sydda som försvarsmaktens plagg och uppenbara kopior.

Vissa prylar är det till och med svårt för oss som fortfarande är aktiva att få tag i. HvUnd fick kämpa bra länge för att få tag i sina enmanstält.
 
Ok, sant. Militär utrustning som är utrangerad säljs på ÖoB och liknande ställen. M39, M59, LK35 och liknande materiel som inte används längre.

I mitt fall handlar det om "värmetröjan" (är det "Tröja M/90" den heter kanske), "komarocken" ("Värmejackan") och t-shirts, som jag (mig veterligen) köpt lagligt. Alltså inte bara gammal mtrl.

Så jag är skeptisk till att allt med M-nummer på Tradera är stöldgods.

Därmed inte sagt att puppan går att få tag i samma väg.
 
Baserat på att Teknikern "Vem tror du att du är, Carl Hamilton?" ständigt insinuerar att han haft en framgångsrik karriär inom försvarsmakten och har mängder av försvarsmaktsmateriel hemma.

Försvarsmakten ger inte bort persedlar utan tilldelar varje enskild soldat utrustning att låna så länge de är tillgängliga att använda som resurser inom försvarsmakten. Utrustning som säljs på Tradera med M-nummer (Försvarsmakten inventariemärkning) är stulna och behöver ersättas med skattepengar.

Detta gäller inte bara de uppenbarligen åtråvärda "pupporna" utan allt material på Tradera som man ser; allt ifrån gråa sockar till Stridsväst 2000 som jag faktiskt sett (och som jag vet också anmäldes).
Då ska jag göra dig väldigt besviken, den är inköpt privat av en av dom firmor som handlar med beg. materiel från försvaret och det finns tom kvitto kvar på affären. Den kom med tillsammans med annat materiel som såldes som ett paket.

Blocket och Tradera behöver inte automatiskt betyda stöldgods

Jag har råd att ärligt köpa det jag behöver, jag pysslar varken med stöld eller häleri!


Jag brukar inte svara på dina inlägg Cremytos för jag tycker dom är fjolliga och nedvärderande men nu gjorde jag ett undantag.
 
Senast ändrad:
Puppor har sålts på anbud i parti, därav att M- märkta puppor bl a gick att köpa från Tyskland. Mycket matriel skänks bort till frivilligorganisationer bl a. Matriel som varit på trupp visst antal dygn går till kassation.
Att Teknikern kan sälja tilldelad avskriven matriel är inte konstigare än att du och jag kan sälja arvegods.
Gör ingen storm i ett vattenglas. Staten har skänkt bort hela krigsförband med all matriel! Det kostade en gång milijoner för dig och mig.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.