Inte Havregrynsgröt!

Jösses! vicka bortskämda lyxlirare ...
Har ni provat vegan-modellen av havregrynsgröt? Dvs havregryn som får stå och 'dra' i kallt vatten i 30sek innan delikatessen inmundigas. ... mmmmuuumms ... Den kör jag med varje gång.

Kanelbullar med jordnötssmör är inte dumt det heller.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
maka; sa:
Förra året hade jag ett tolvpack ägg i liggunderlaget, (jag har det traditionella gröna som man rullar ihop) Det är inga problem. Men en höna kanske inte vore någon dum ide :)
Men glöm inte att plugga igen båda sidorna på liggunderlaget så att de inte kanar ut.
Jag har en sån där bubbelmadrass - Termarest Z-lite - vaktelägg skulle kanske gå :)
 
Risgrynsgröt

Grabben gillar inte havregrynsgröt så jag får servera risgrynsgröt.

Hemma blandar jag minutris, mjölkpulver, salt och socker.

På morgonen kokar jag upp vatten, häller i röran och låter det svälla en stund. Efter ett upkok och ytterligare en stunds svällande är det klart.

Äts med kanel, socker och fjällbäckskyld torrmjölk.

Det funkar, men julgröten på gammaldagsmjölk smakar bättre!
 
Välling med Start

Fullkornsvälling med Start i funkar mkt bra. Start choklad är riktigt mumsigt.

/David
 
Frukost

Jag blander portionspåsar hemma. 1 portion:
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
kanel
salt
russin
krossade linfrön

Detta kokas med 4 dl vatten. Jag äter det med torrmjölk. Russinen kan bytas ut mot torkade äpplen eller annat. Linfröna ser till att magen tröskar på ungefär som den ska.
 
Jag vet inte varför, men personligen tycker jag att müsli och frukt-/blåbärs-/annan soppa smakar sk*t. Ingen aning om varför, och jag hade stora förhoppningar på denna blandning, men icke... Chokladsmak kanske kan fungera? Annars kör jag på Crunchy + välling el vatten, en kopp choklad och några hårdbrödmackor med räkost.

/A.
 
Egen Mussli

Jag brukar göra egen mussli ibland med torkad frukt, grynblandning och massor med nötter och frön. Den borde vara optimal på fjällturer.
 
Vi åt faktiskt müsli med juice, apelsinjuice tror jag att det var. Det låter absurt, och känns lite absurt, men det funkar. Prova en gång hemma och se om det går ned. Jag vet inte, kanske vi tappat omdömet i någon dalgång. Men då kändes det rätt bra.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips