Inte Havregrynsgröt!

Jösses! vicka bortskämda lyxlirare ...
Har ni provat vegan-modellen av havregrynsgröt? Dvs havregryn som får stå och 'dra' i kallt vatten i 30sek innan delikatessen inmundigas. ... mmmmuuumms ... Den kör jag med varje gång.

Kanelbullar med jordnötssmör är inte dumt det heller.
 
maka; sa:
Förra året hade jag ett tolvpack ägg i liggunderlaget, (jag har det traditionella gröna som man rullar ihop) Det är inga problem. Men en höna kanske inte vore någon dum ide :)
Men glöm inte att plugga igen båda sidorna på liggunderlaget så att de inte kanar ut.
Jag har en sån där bubbelmadrass - Termarest Z-lite - vaktelägg skulle kanske gå :)
 
Risgrynsgröt

Grabben gillar inte havregrynsgröt så jag får servera risgrynsgröt.

Hemma blandar jag minutris, mjölkpulver, salt och socker.

På morgonen kokar jag upp vatten, häller i röran och låter det svälla en stund. Efter ett upkok och ytterligare en stunds svällande är det klart.

Äts med kanel, socker och fjällbäckskyld torrmjölk.

Det funkar, men julgröten på gammaldagsmjölk smakar bättre!
 
Välling med Start

Fullkornsvälling med Start i funkar mkt bra. Start choklad är riktigt mumsigt.

/David
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Frukost

Jag blander portionspåsar hemma. 1 portion:
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
kanel
salt
russin
krossade linfrön

Detta kokas med 4 dl vatten. Jag äter det med torrmjölk. Russinen kan bytas ut mot torkade äpplen eller annat. Linfröna ser till att magen tröskar på ungefär som den ska.
 
Jag vet inte varför, men personligen tycker jag att müsli och frukt-/blåbärs-/annan soppa smakar sk*t. Ingen aning om varför, och jag hade stora förhoppningar på denna blandning, men icke... Chokladsmak kanske kan fungera? Annars kör jag på Crunchy + välling el vatten, en kopp choklad och några hårdbrödmackor med räkost.

/A.
 
Egen Mussli

Jag brukar göra egen mussli ibland med torkad frukt, grynblandning och massor med nötter och frön. Den borde vara optimal på fjällturer.
 
Vi åt faktiskt müsli med juice, apelsinjuice tror jag att det var. Det låter absurt, och känns lite absurt, men det funkar. Prova en gång hemma och se om det går ned. Jag vet inte, kanske vi tappat omdömet i någon dalgång. Men då kändes det rätt bra.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips