Hammock upphägning?

Jag vet att det startats tusen trådar och diskuterats livligt om liknande saker både här och på t ex hammockforum.com. Men jag skulle vilja ha någon kommentar från sverige angående min nästa lösning.

Har nu tillverkat whoopieslings. (ganska roligt pill :) )

Men jag har gjort utav 5 mm istället(fråga mig inte varför). Problemet med den tjockleken är att den är lite lurig att få bakom knuten i en marlin spike hitch. Så min lösning va att sätta en karbinhake i knuten istället för en pinne och sedan trä whoopieslingen genom karbinhaken upp bakom knuten. Om nu öglan skulle lossna från knuten så hänger den ju kvar i karbinhaken. Till frågan:

Är det lämpligt att t ex bara hänga i karbinhaken med en MSH? och strunta i att hänga den bakom knuten. Någon som har provat och har dålig erfarenhet? :)

Vidare : är det någon som har förslag på var man köper ett bra "spännband" till treehuggers? Mina är vanliga 25 mm breda(typ köpta inågon bygghandel) men dom känns sisådär i kvalitén. Funderar på att sy längsgående sömmar. Det borde ju stärka upp det lite(om man har stark tråd vill säga)
 
Jag använder stålrörsställningen som kom med när jag köpte hammocken. Jag tror det blir svårt att få till soltaket om man använder träd.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Jag har 2,5 mm dyneema till mina woopieslings och de klarar vikten av mej (80 kg) och resten utav familjen, så 5 mm med sin brottstyrka på 2600 kilo borde hålla för hela släkten:)
Nä, skämt å sido, men med så grov slinga så är det nog lite overkill... Om du sätter den i en karbin så funkar det alldeles utmärkt men knuten kan dra åt sig så in i bomben att det blir svårt att få loss karbinen. Det har aldrig varit nåt problem för mej då jag använder en "toggle" med en snörstump i, då är det bara att dra ut den ur knuten. Så jag skulle nog rekomendera dej att byta till tunnare.

När det gäller band till treehugger så har jag 25 mm packrem från Jula som jag klippte bort spännet ifrån och sydde en ögla i ena änden. Remmen har en brottstyrka på lång över vad jag väger och jag kan lova dej att tyget i hängmattan går sönder innan remmen går av. Det är lika overkill att förstärka den med några extra sömmar eller liknande som det är att köra med 5 mm dyneema.

/Dennis
 
hejsan
som xtrem är inne på så behövs inte grovleken på linorna för viktens skull.
däremot så är det lättare med knutar samt att linan trasslar mindre om den är lite grövre.

go tur
vänligen nils
 
Haha I know! Det är lite overkill med 5mm men......Jag beställde för å kolla lite hur det va att jobba me så det blev som det blev orkar inte beställa mer nu :). och även en "tjock" 5mm lina tunnare än mina orginal :)

Däremot som sagt med MSH. Någon som är lite knutknunnig som har en liknande som inte kan "överdra" sig själv utan att man lätt kan dra ut sprinten(karbinhaken)?.

Det där med spännremmarna kan ju bara lösas på ett sätt. Testa! måste testa. Sen vet man ju :)
 
Om du gillar att pyssla lite med Dyneema så kan du göra ett par Soft Shackle, det finns instruktioner på U-Tuben. Då slipper du att använda karbiner och sparar både på vikt och bulk.
Sy en ögla i varje ände på spännbandet och det är busenkelt.
http://youtu.be/cQyFeLzJYLs
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips