Hållbarhet..

Någon som vet hur länge man kan ha rimmat sidfläsk i ryggsäcken innan det blir förstört??

Om man tar den från frysen och lägger den i ryggan borde den hålla 2-3 dagar gissar jag men skulle vilja ha svar av någon som vet..

Mvh Erik
 
Någon som vet hur länge man kan ha rimmat sidfläsk i ryggsäcken innan det blir förstört??

Om man tar den från frysen och lägger den i ryggan borde den hålla 2-3 dagar gissar jag men skulle vilja ha svar av någon som vet..

Mvh Erik

Vet ej hur länge den rimmade håller, men två-tre dagar som du skriver kan inte vara något problem.
Torka den istället: http://copparules.wordpress.com/2010/05/14/pancetta-varen-2010-del-1/
den håller säkert en månad och är grymt god :)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
tack för länken!

dock känner jag mig ytterst tveksam till att torka något med så mycket fett, har du testat?
 
Fett hjälper det väl inte att frysa heller?

Men fryst kött går utan problem att ha med flera dagar. Anita Forsell rekommenderar "trolldegsmetoden". Lägg köttet i en plastpåse. Linda in i en deg på vetemjöl, salt och vatten (tror jag). Stoppa i en plastpåse. Frys.

Den frysta degen fungerar dels som en kylklamp, dels som isolering och tar även hand om eventuellt köttsaft som läcker ut.
 
tack för länken!

dock känner jag mig ytterst tveksam till att torka något med så mycket fett, har du testat?

Japp, jag har testat.
Det blir grymt gott. Man kan äta det som det är eller steka det som vanligt stekfläsk.

Jag har haft en sån här bit hängande framme i mitt kök i tre månader utan att fettet härsknade, så det håller sig rätt bra.

Det kommer naturligtvis inte ha samma hållbarhet som en mindre feta bitar, men någon vecka i ryggsäcken är absolut inga problem.

/OJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips