Grytor som är gjorda av Hard Anodized blir lätt repiga.

Hej!
Har dålig erfarenhet av Hard Anodized blir lätt repiga och att aluminium kommer lätt fram.
Finns det mera folk än jag som har råkat ut för detta?
Som om du använder en metalsked så lossnar bitar från grytan och gör maten dålig.
 
Det låter som om du har en teflonkastrull? Hårdanodiserad aluminium (dvs ythärdad) ska ju bli "hårdare" och där med beständigare mot slitage, korrosion och repor !?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag hade en Trangia 1 l Kastrull och där släppte härdningen när jag tog med tamojen. och när jag tog min stålsked
så blev det repor. fast det kan ju vara ett månadsexemplar ju.
 
Har du något märke och modell så blir det enklare att svara.
Är det så att det normalt är ett helt ok märke och modell, då kan du ha råkat ut för en dålig batch. Är det en ok handlare/tillverkare brukar det kunna gå att lösa.
 
Har själv planer på att köpa Trangias "Hardanodized" men nu blev jag tveksam. Ta kontakt med Trangia eller återförsäljaren där du köpte den kastrullen. Återkom sedan och berätta hur det gick!
 
Hej!
Har dålig erfarenhet av Hard Anodized blir lätt repiga och att aluminium kommer lätt fram.
Finns det mera folk än jag som har råkat ut för detta?
Som om du använder en metalsked så lossnar bitar från grytan och gör maten dålig.

Kan det vara så att du har ett 25-5 HA. Då är det som Ute Jämt skriver. Köket är hard anodized men utöver det har du en non-stickbeläggning. Beläggningen slits, japp. Man måste tänka på vad man pillar i kastrullen med. Ett 25=1 HA saknar beläggning och är bara hard anodized .
 
Har använt Trangias HA-gryta hur mycket som helst under flera år och den ser i stort sett ut som ny. Låter som du har den teflonbelagda versionen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips