Grytor som är gjorda av Hard Anodized blir lätt repiga.

Hej!
Har dålig erfarenhet av Hard Anodized blir lätt repiga och att aluminium kommer lätt fram.
Finns det mera folk än jag som har råkat ut för detta?
Som om du använder en metalsked så lossnar bitar från grytan och gör maten dålig.
 

68678

Avstängd
Det låter som om du har en teflonkastrull? Hårdanodiserad aluminium (dvs ythärdad) ska ju bli "hårdare" och där med beständigare mot slitage, korrosion och repor !?
 
Jag hade en Trangia 1 l Kastrull och där släppte härdningen när jag tog med tamojen. och när jag tog min stålsked
så blev det repor. fast det kan ju vara ett månadsexemplar ju.
 
Har du något märke och modell så blir det enklare att svara.
Är det så att det normalt är ett helt ok märke och modell, då kan du ha råkat ut för en dålig batch. Är det en ok handlare/tillverkare brukar det kunna gå att lösa.
 

68678

Avstängd
Har själv planer på att köpa Trangias "Hardanodized" men nu blev jag tveksam. Ta kontakt med Trangia eller återförsäljaren där du köpte den kastrullen. Återkom sedan och berätta hur det gick!
 
Hej!
Har dålig erfarenhet av Hard Anodized blir lätt repiga och att aluminium kommer lätt fram.
Finns det mera folk än jag som har råkat ut för detta?
Som om du använder en metalsked så lossnar bitar från grytan och gör maten dålig.

Kan det vara så att du har ett 25-5 HA. Då är det som Ute Jämt skriver. Köket är hard anodized men utöver det har du en non-stickbeläggning. Beläggningen slits, japp. Man måste tänka på vad man pillar i kastrullen med. Ett 25=1 HA saknar beläggning och är bara hard anodized .
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Har använt Trangias HA-gryta hur mycket som helst under flera år och den ser i stort sett ut som ny. Låter som du har den teflonbelagda versionen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips