Gissa position Stockholms län

Sofia Linnea

är det förstås och dessa överriggade jakter användes för transporter av ved till Stockholm. Den tidens långtradare ekologiskt så det förslår.

Taube är den musikaliska platsanknytningen men inte Calle Schevens vals utan ett par andra kända stycken.

Thure
 
Mysingen

är närmre än Håtö svansar men Mysingen är för långt söderut.

Den här platsen har en stark anknytning till familjen Taube. På den andra bilden ses dessutom radiomast som troligen tillhör Stockholm Radio.

Thure
 
Ny ledtråd

Rönnerdal.

Måste modifiera ledtråden till bild 2 lite. Den är tagen i närheten av ett par av Stockholm Radios antennmaster men dessa är inte med på den här bilden.

Thure
 
Vad kul att ni

löste det här. Sofia Linnea låg förtöjd vid boj i viken söder om Stavsnäs vinterhamn. Kallas för Gammelbofladen på topografiska kartan där även Sjösala är utmärkt. I bakgrunden av bilden ser man Ålfiskarholmen.

Bilden på den seglande vedjakten är tagen norr om Stavsnäs vinterhamn där de står några antennmaster på Klubbudden. dessa döljs här av bergen på Runö. Platsen är i södra delen av Kanholmsfjärden mellan Runö och Råbocken.

Bilderna inklusive #412 tagna för en månad sedan under en fin dagspaddling runt Runmarö märkligt vad tomt det är i skärgården den här årstiden som är jättefin för paddling.

Thure
 
# 428 Hundtema

i dessa bilder.

Tog igår en cykeltur med hunden. Första bilden är ingen gissningsbild den är tagen vid hemmet i Bagarmossen.

Bild 2 visar ett annat sätt att ta sig fram med hund. Var är bilden tagen? Bakom träden går en av Stockholmtraktens motorvägar.

Bild 3 är också tagen intill samma motorväg och med utsikt bort mot en bro och bergen och bebyggelserna öster om bron. Var är den bilden tagen och var ligger byggnaderna i bortre delen av bilden?

Thure
 

Bilagor

  • IMG_6875.jpg
    IMG_6875.jpg
    80.4 KB · Visningar: 249
  • IMG_6882.jpg
    IMG_6882.jpg
    88.3 KB · Visningar: 256
  • IMG_6885.jpg
    IMG_6885.jpg
    147.6 KB · Visningar: 244
Nu har det

gått ett dygn och inga gissningar. Dags för en ledtråd. På sjön bild 2 gick det vintertid för 100 år sedan och tidigare en forled med hästskjutsar (släde) med skärgårdsprodukter in mot Stockholm.

Thure
 
Rätt Junioren

då kanske du klämmer bild tre också samma bildriktning och intill motorvägen mot Saltis men vad ser du i bortre delen av bilden?

Thure
 
Skurusundet

och Skurubron torde det vara. Men var bilden är tagen är lite svårare. Exakt vart bilden är tagen är lite svårare. Finns en höjd på västra sidan om motorvägen mot saltsjöbaden, ca sydväst om Saltsjöduvnäs station. Kan det vara där.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Daddy Lägerplats i Stockholms närhet sökes! Stockholm 12
Arne L Stockholms gröna kilar. Agera nu! Stockholm 29

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.