• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.
  • Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Gissa position Stockholms län

Som ni sett finns en populär fjällvandrartråd med gissa position för bilder i vår svenska fjällkedja.

Skäningarna har också startat en likande tråd och vi 08:eek:r kan inte hamna i bakvatten.

Så här kommer en första bildfråga.

I vilket naturreservat är bilden tagen. Vad heter sjön? Extrapoäng om ni kan pricka in berget där jag stod vid fototillfället också.

Bidra gärna med egna bilder. Ett par frågor borde kunna ligga uppe parallellt. Kom gärna med en ledtråd när det gått ett dygn. Vem som helst kan komma med bildgåtor men ni som är med och gissar har ett litet incitament att bidra med egna bilder så att tråden fortsätter.

Thure

Större bild http://farm4.static.flickr.com/3185/2683612710_1164f8f050_b.jpg
 

Bilagor

Det är så få

som tittat på den här tråden och därför avstår jag från ledtrådar ett par dagar till.

Men ni kanske tycker det var alltför lätt för att bemöda er att svara?

Thure
 
Vild gissning:

Bilden tagen från östra stranden av Flatensjön, en knapp km söder om Flatenbadet. Men något naturreservat hittar jag inte just där...
 
Min första tanke var också Källtorpssjön, men Globen city sticker fram på 'fel' sida av Globen för det. Detta måste vara taget mer rakt söderut från globen - typ från Farsta-hållet. Där finns det ju dock ett antal sjöar och naturreservat att gissa på, och jag käner inte igen något av själva sjön på bilden...
 
Flaten

Helt rätt Torbjörn. Flatens naturreservat är det men den finns inte på kartöversikten på www.gis.lst.se

http://www.stockholm.se/KlimatMiljo/Natur/Naturreservat-i-Stockholms-stad/

http://www.stockholm.se/Global/Stad...ockholms stad/Flaten ortofoto&biotopkarta.jpg

Thure

Vild gissning:

Bilden tagen från östra stranden av Flatensjön, en knapp km söder om Flatenbadet. Men något naturreservat hittar jag inte just där...
Lägg gärna in egna bildfrågor.
 
Grottorna vid Kalvfjärden?

Under Kalvberget på Tyresö finns stora högar med nedrasade block och bland dem grottor.

Ett annat liknande ställe är de så kallade varggrottorna vid Söderbysjön strax söder om Sörmlandsledens bro. Men jag gissar i första hand på det första alternativet.

Thure
 

Liknande trådar