Gissa position Stockholms län

Ja kul att tråden lever igen

Här kommer två nya bilder tagna från samma position. Var är bilderna tagna ifrån.
 

Bilagor

  • 067.jpg
    067.jpg
    29.4 KB · Visningar: 478
  • 070.jpg
    070.jpg
    89.5 KB · Visningar: 429
Drar iväg en gissning

från höften även om det är rätt svårt utan att kolla kartor i detalj. Mellanskärgård är det hur som helst. Det vita i bild 1 verkar vara en massa segelbåtar jollar?

Utsikt mot Runmarös södra delar från Nämdö Böte?

Thure
 
Senast ändrad:
Vitkobben - Svenska stenarna Rätt

Stora Vitkobben Svenska stenarna är rätt och det är ett av tre sälskyddsområden i länet: Själberget, Svenska Stenarna och Svenska Björn. Sälskydd är fram till 15 augusti.

531106381_829e85da7c_m.jpg


"Svenska Björn - Svenska Stenarna - Skarvs Skärgård: Ytterst i skärgården ligger Svenska Stenarna som är en samling kala, ljusa skär. Norr om dessa utbreder sig ett havsområde med ett 20-tal låga skär, s.k. sälbådor. Här finns en av Östersjöns största ansamling av gråsäl. Området utnyttjas under senvintern som ynglingsplats och är också mycket viktig som uppehållsplats under försommarens hårömsning. Långt till havs utanför Svenska Stenarna står Svenska Björn med sin kassunfyr. Svenska Stenarna - Svenska Björn med omgivande vatten är dessutom övervintringslokal för alfågel och en viktig ruggningslokal för ejder."
 
från höften även om det är rätt svårt utan att kolla kartor i detalj. Mellanskärgård är det hur som helst. Det vita i bild 1 verkar vara en massa segelbåtar jollar?

Utsikt mot Runmarös södra delar från Nämdö Böte?

Thure

Tror inte längre på Nämdö Böte efter att ha tittat lite på Eniros kartor. Men Området söder om Runmarö skulle det kunna vara eller mellanskärgården innanför Möja. Gissa vidare ni andra också.

Thure
 
#229

Anders du har inte lite mer högupplösta varianter av bilderna?

När jag tittar på de vita partierna i bild 1 ser det kanske mera ut som ett par vita båtskrov men med lite bättre upplösning skulle jag ha lite mera ledning.

Thure
 
#229

Den är svår. Jag håller med Thure om mellanskärgård och tycker att det ser ut som en eller ett par skärgårdsbåtar vid en brygga i bakgrunden på den övre bilden. Framför bryggan en ö eller halvö med ett större hus. Annars inte mycket att gå på. Det känns som uppåt Husarö men stämmer inte, kanske nånstans kring Äpplarö eller Lådna.
 
Vi får fundera vidare på #229

och jag lägger in en annan bild här så länge. Kanske svår för många men om det inte kommer rätt svar så kommer så småningom ledtrådar.

Thure
 

Bilagor

  • IMG_0153lit.jpg
    IMG_0153lit.jpg
    225 KB · Visningar: 407
Bild 229 Ja,

ni är rätt ute. Mellanskärgård och möja. Kan en förstoring hjälpa ytterligare..
Ett landmärke kan skönjas på bilden.
Mer ledtrådar finns...
 

Bilagor

  • 069 moddad.jpg
    069 moddad.jpg
    19 KB · Visningar: 407
Brotorp

dvs Skogsluffarnas klubbstuga i kanten av Nackareservatet är rätt. Brotorp var boställe för en fiskare under Skarpnäcks gård. Då gick Söderbysjön ända fram till torpet.

Thure
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Daddy Lägerplats i Stockholms närhet sökes! Stockholm 12
Arne L Stockholms gröna kilar. Agera nu! Stockholm 29

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.