Flytta till storbritanien!

Under sommarens vandring så la jag märke till texten på wildlifematen...

På svenska så står det att man ska hälla i vatten och vänta 10-15minuter, om man läser den engelska texten så behöver man bara vänta 5-10minuter...

Rätt kul faktiskt!

Mvh, Kim Berglund
 
Kanske har metriska systemet inte slagit igenom helt?

Eller har det att göra med att de ligger en timme efter oss? Dvs, när vi har ätit upp, och tar en kopp kaffe på maten, och kanske t o m hunnit diska, så ska dom just tillaga maten. Och för att slippa äta ensamma, så skyndar dom på tillagningen, visserligen med bara 5 minuter, men ändå!

Någon annan rimlig förklaring kan då inte jag hitta.
 
Läser ni vad som står på paketen? Det kan gå illa. En god vän till mig påpekade att för Farbror Bens ris gäller att även om man inte har i något ris alls måste man fortfarande koka en skvätt vatten.

(Jag brukar förresten - för att nu vara seriös i 10 sekunder - låta originalpåsarna vara hemma, och packar om allt i småpåsar. De resulterande knytnävsstora paketen är lättare att packa och man spar ett par hundra gram..)
 
(Jag brukar förresten - för att nu vara seriös i 10 sekunder - låta originalpåsarna vara hemma, och packar om allt i småpåsar. De resulterande knytnävsstora paketen är lättare att packa och man spar ett par hundra gram..)
[/QUOTE]

Smart?
Hur kan dina egna påsar bli mindre än vaccum
förpackningar? Och är det inte smidigare att
packa påsarna varannan botten/öppning så blir
det ju inga luftspalter. Dessutom lär du inte
spara vikt utan att försaka hållbarheten. T.o.m
Real maten går ju sönder om den ligger i ryggan
ibland och den påsen är ju stryktålig.Sen äter man ¨
ju dessutom direkt i påsen och slipper därmed diska.
Tillagar du maten i kastrull istället eller?
 
Hur kan dina egna påsar bli mindre än vaccum
förpackningar?
Titta på proportionen förpackning/förpackad vara så ser du. Det blir mindre med en 1-liters plastpåse. Ja, jag lagar maten i kastrull och äter ur kastrull - "Real Turmat" osv svalnar för mycket om de får stå och dra i påsen, tycker jag. (Undviker förresten RT - kostar blod och smakar bara sådär..)

Hållbarheten lär gå ner. Men hurså då? Jag öppnar 10 påsar före en tur på 10 dagar. När jag kommer hem har jag noll mat och 10 tomma påsar.

T.o.m Real maten går ju sönder om den ligger i ryggan ibland och den påsen är ju stryktålig.
Oj, det låter som rätt brutal hantering tycker jag. Eller ligger kanske påsarna och skaver mot varandra eller mot något annat?
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips